Promotie op het spel voor Groot-Ammers en Peursum

Nieuws 17 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor Groot-Ammers en Peursum begint komende zaterdag (12/5) de nacompetitie al. Andere clubs, waaronder Ameide en Schelluinen, hebben hele andere zorgen aan hun hoofd.

Groot-Ammers en Peursum gaan op jacht naar promotie. Voor Groot-Ammers geen 'must', voor Peursum eigenlijk wel. De Giessenburgers jagen al jaren op een ticket voor de derde klasse.

Groot-Ammers zal eerst in een tweeluik moeten afrekenen met Noad'32. De geelzwarten spelen komende zaterdag thuis.
Peursum zal bepaald niet wakker hebben gelegen van de nederlaag tegen Arkel, want het ontliep hierdoor een op papier zwaardere nacompetitiepoule. De Giessenburgers openen het bal thuis tegen BLC.

Onmogelijke opgave
Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland staat voor de schier onmogelijke opgave zich zonder nacompetitie veilig te spelen. Dat lukt alleen als met zeven goals verschil gewonnen van Achilles Veen.

De regioclubs in de 1e klasse hebben geen belangen meer. De Zwerver ontvangt Roda Boys, dat zich aan het warmdraaien is voor de nacompetitie, en Stedoco zal een geweldig seizoen ongetwijfeld willen afsluitend met een klinkende (thuis)zege op degradant VVC'68.

Beslissingswedstrijden?
In de 2e klasse F gaan dan eindelijk de beslissingen vallen. Hoewel, het is best mogelijk dat er nog beslissingsduels nodig zijn om zowel de kampioen als de degradant aan te wijzen. Dat weten we zaterdagmiddag om kwart over vier.

Ameide heeft maar één opdracht: op eigen veld winnen van GDC. Lukt dat niet, dan duikelt Termei een jaar na het kampioenschap weer terug naar de derde klasse. Schelluinen kan de nacompetitie niet meer ontlopen, maar kan bij een zege van Ameide ook nog zomaar direct het haasje worden. De ploeg van Ger Klop wacht de zware uitbeurt tegen kampioenskandidaat WNC. Pittig, maar het is nog maar de vraag hoe WNC de dreun van de nederlaag tegen sv Meerkerk verwerkt heeft. WNC weet overigens dat concurrent Drechtstreek bij DFC niks cadeau zal krijgen, want de Dordtenaren zijn nog in de race voor de derde periode.

GJS zal hopen dat sv Meerkerk z'n sportieve plicht doet tegen Wieldrecht. Ook Wieldrecht is namelijk één van de kandidaten voor de nacompetitie om degradatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 12 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden