One to go voor VVAC

Nieuws 21 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Na Stedoco kan er komende zaterdag (5 mei) een tweede kampioen vallen in het verschijningsgebied van Het Kontakt Alblasserwaard: VVAC. De groenwitten zullen dan ook hun laatste finale, uit bij Lekvogels, moeten winnen.

Nieuw-Lekkerland heeft heel andere zaken aan het hoofd: zich rechtstreeks veilig spelen in de hoofdklasse B. Want gezien het resterende programma kan dat nog steeds. Een thuiszege op Hoek is dan ook zeer welkom, waarna een week later nog een finale wacht bij concurrent Achilles Veen, uitgerekend de nieuwe ploeg van trainer Johan van Bijsterveld.

Voor de Alblasserwaardse eersteklassers staan er geen belangen meer op het spel. Stedoco heeft de buit al binnen, maar zal bij Almkerk de imposante serie heus wel willen vervolgen. En wellicht dat de spelers van De Zwerver zich kunnen opladen voor het treffen met het VVGZ van hun oud-trainer Johan van der Werf.

Fataal
De 2e klasse F biedt het hele seizoen al spektakel en dat zal zaterdag niet anders zijn. Schelluinen wil hoe dan ook de fatale dertiende plek verlaten en zal daarom moeten winnen van Hardinxveld, dat zelf ook nog niet helemaal veilig is. Ameide wenst Schelluinen juist achter zich te houden, maar gaat in Papendrecht een zware middag tegemoet tegen titelkandidaat Drechtstreek. Aan sv Meerkerk de uitdaging om het mogelijke kampioensfeest van koploper WNC minimaal nog een week uit te stellen.

Ontsnapping
En dan Groot-Ammers. De situatie is bekend. De geelzwarten hebben een periodetitel op zak en mogen dus gaan strijden om promotie naar de 2e klasse. Maar dan zal Groot-Ammers op de slotdag van de competitie wel van de tiende plaats in 3C af moeten komen. De nummer 10 moet namelijk degradatieduels spelen en levert de periodetitel in. Groot-Ammers heeft nog één ontsnappingsmogelijkheid: winnen van naaste concurrent ASH. In dat geval is ASH het haasje. Bij elk ander resultaat is Groot-Ammers de klos.
De Alblas ontvangt lijstaanvoerder Leerdam Sport'55, dat bij winst op Souburgh het kampioenschap viert.

Noodzakelijk
Two down, one to go, zei VVAC-trainer Cees van Bavel afgelopen zaterdag. Die ene is streekgenoot Lekvogels. Weet VVAC ook in Lexmond te winnen, dan is het kampioenschap in 4C binnen. Een zege lijkt noodzakelijk, want het valt niet te verwachten dat concurent ZBC'97 thuis een misstap zal begaan tegen HSSC'61. Of is HSSC'61 in Zwijndrecht tot een stuntje in staat? VVAC zal het er niet van af willen laten hangen en moet dus uitgaan van eigen kracht.
De derby Arkel-Peursum en Noordeloos-ODS hebben sportief gezien weinig meer om het lijf. Peursum zal zich klaarstomen voor de nacompetitie, want promotie naar de 3e klasse is zeer welkom in Giessenburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 3 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 4 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 6 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 6 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 7 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 10 uur geleden