Tutu N'Dona naar Alblasserdam

Nieuws 12 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Gorcumer Tutu N’Dona verdedigt vanaf augustus de kleuren van zaterdageersteklasser Alblasserdam.

“Ik wil op niveau voetballen en dat kan bij Alblasserdam. Tegen trainer Fop Gouman heb ik diverse keren gevoetbald. Dat was tegen Achilles Veen en Roda Boys, dus we kennen elkaar. Hij wil mij centraal achterin gaan gebruiken, mijn vertrouwde plekje de afgelopen jaren bij Schelluinen”, aldus de 29-jarige N’Dona, die ook bij Stedoco en SVW speelde.

Knieblessure
Na een langdurige knieblessure (meniscus en kruisbanden - TS) was de lange verdediger na de winterstop weer inzetbaar voor de toen ook al in degradatienood verkerende tweedeklasser Schelluinen. N’Dona speelde welgeteld één wedstrijd en nog niet eens volledig. Tot ongenoegen van de speler in kwestie. Hij had op meer speelminuten gerekend en liet dat na afloop van de overigens gewonnen uitwedstrijd tegen Hardinxveld richting technische staf duidelijk merken. Het bestuur van Schelluinen nam geen halve maatregelen en zette N’Dona uit de selectie.

Geen last meer
Ondertussen houdt de verdediger zijn conditie op peil bij ASV Arkel. “Teus Jakobs stuurde mij een berichtje en vroeg of ik zin had met zijn groep mee te trainen. Ik zat inmiddels twee weken thuis en was dat al behoorlijk zat. De blessure is overigens helemaal over, ik heb nergens last meer van. Natuurlijk mis ik wel wedstrijdritme, maar dat komt wel goed.”

Pittig
Bang voor de financiële situatie bij zijn aanstaande ploeg is N’Dona niet. “Ik heb ook gelezen van de financiële problemen, maar ik heb een zeer positief gesprek gehad met het bestuur. Alblasserdam draait nu ook goed en wil een stabiele eersteklasser worden. Twee spelers van ASWH 2 komen met de trainer mee en met mijn persoon erbij, blijft de selectie op sterkte. Er vertrekt namelijk maar één speler. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, met weer sterke tegenstanders in de eerste klasse. Stedoco promoveert, maar daarvoor komen LRC Leerdam, Heerjansdam en WNC of Drechtstreek terug. Een pittige klasse, dat kun je wel zeggen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden