Onrust bij Haaften na Facebook-rel

Nieuws 480 keer gelezen

HAAFTEN - Een geintje op Facebook dat het bestuur niet voor geintje aanzag, geschorste spelers, vertrekkende spelers, spelers die op de training verzaken – het rommelt bij vv Haaften. ‘Zo presenteer je je als club niet.’

Zaterdag 31 maart. Het vlaggenschip van vv Haaften, voor het seizoen nog getipt als titelkandidaat, gaat met 5-1 onderuit bij Woudrichem. Na afloop schiet middenvelder Lloyd Hobo met z’n smartphone foto’s van lege borrelglaasjes. De plaatjes worden op Facebook gezet, met het lollige commentaar: ‘Zo vieren wij een nederlaag’. Hobo moet op het matje komen bij voorzitter Jur van der Lecq en trainer Fred Tromp. De straf: drie wedstrijden schorsing.

Streepje
Laatste man Jeffrey Wolf, al tien jaar een vaste waarde in het eerste van vv Haaften, krijgt om totaal andere redenen één wedstrijd aan zijn broek. Hem wordt een negatieve houding naar de groep verweten en ook zijn trainingsarbeid kan beter. Wolf begrijpt nog steeds niet wat hem precies in de schoenen wordt geschoven. Ja, in december foeterde hij tijdens een duel een A-junior uit die in zijn ogen een onvergeeflijke fout had begaan. Precies om die reden was de onstuimige verdediger eerder al de aanvoerdersband afgenomen. Dat begrijpt Wolf – zijn karakter gaat niet samen met de rol van leider. En hij weet dat hij veel eist van medespelers. Gebrek aan trainingsdiscipline is wat hij ánderen juist verwijt. “Veel spelers zeggen te makkelijk af voor een training of komen alleen maar trainen om een streepje te bemachtigen.”

Grap
Wolf vindt het kinderachtig dat Hobo voor het bericht op Facebook drie wedstrijden aan de kant is gezet. Volgens hem heeft het bestuur het te hoog in z’n bol. “We hebben seizoenen gespeeld, waarin we maar twee keer wonnen, maar altijd dronken we na afloop ons glaasje. Dan moet je niet zo moeilijk doen over zo’n grap. Ja, ze hadden verwacht dat we dit seizoen kampioen zouden worden.”

Optelsom
Voorzitter Jur van der Lecq beweert dat het bestuur de juiste stappen heeft genomen. De disciplinaire maatregel is volgens hem een ‘optelsom van dingen’. “Wolf wijst te snel naar de ander en bagatelliseert zijn eigen rol in het verhaal. Terwijl het gaat om teamsport. Ik kom zelf uit de theaterwereld. Als ik mijn rol niet goed speel, dan moet ik niet eerst een ander de schuld geven.”

Door de uitnederlaag bij Woudrichem op Facebook weg te lachen, heeft Hobo volgens Van der Lecq de grenzen van het toelaatbare overschreden. Terwijl hij als eerste elftalspeler juist een voorbeeldfunctie heeft, zegt hij. “Zo presenteer je je als club niet naar buiten toe.”

Uittocht
De vraag is of de huidige kern van vv Haaften intact blijft. Hobo heeft zich na alle trammelant niet eens meer op sportcomplex Elzenbos laten zien. Zaterdag dook hij tijdens een oefenduel op in de selectie van het naburige Herovina.

Jeffrey Wolf stelde maandag tegenover regio-voetbal vv Haaften te zullen verlaten, maar zou vorige week trainer Fred Klomp nog hebben verzekerd juist te blijven. Volgens Wolf houdt zijn broer Elroy het op ‘Elzenbos’ ook voor gezien en zou ook Kevin van der Velde het in Haaften hebben gehad. Doelman Arjan Klip maakte al eerder kenbaar te zullen stoppen, overigens een besluit dat niets te maken heeft met de recente strubbelingen.

Nacompetitie
De gespannen verhoudingen tussen spelersgroep en bestuur komen middenin een sportief cruciale periode waarin Haaften strijdt om deelname aan de nacompetitie. De kansen daarop zijn verminderd nu de ploeg de laatste weken veel punten verspeelde.  Alle hoop is gevestigd op puntengemors van concurrent Kerkwijk. Haaften moet dan zelf de resterende twee wedstrijden winnen.  Jeffrey Wolf verwacht dat in de laatste wedstrijden veel A-junioren hun opwachting zullen maken, nu bijvoorbeeld Hobo er al niet bij is. Over de promotieambities zegt hij: “Met zoveel spelers die weggaan zou het niet verstandig zijn om te promoveren.”

Voorzitter Van der Lecq gelooft heilig dat de lucht is geklaard, ook al regende het op regio-voetbal.nl reacties over vermeende verziekte verhoudingen tussen bestuur en spelersgroep. “Op dit moment is er sprake van veel emotie, maar over een week is dat weer teruggebracht tot normale proporties. Soms moet je als bestuur impopulaire maatregelen nemen, ook al is dat sommigen tegen het zere been. Je kunt ook alles tolereren, maar dan is het bij een ander deel van de club ook weer niet goed.”

Van der Lecq verlaat vv Haaften na dit seizoen, omdat hij het bestuurswerk niet langer kan combineren met zijn nieuwe functie als sectorleider Theater bij Fontys Hogeschool van de Kunsten. 

Trainer Fred Klomp wilde niet reageren.

André van der Vlerk  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden