Stedoco op drempel van kampioensfeest

Nieuws 21 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Stedoco kan zaterdag 28 april de kroon op het werk zetten. Als van Sliedrecht gewonnen wordt, is het kampioenschap in de 1e klasse C binnen en komt de Hoornaarse formatie volgend seizoen in de hoofdklasse uit.

Het kampioenschap komt Stedoco toe, laat daar geen twijfel over bestaan. De ploeg van de naar GJS vertrekkende trainer Cees Lagendijk is aan een imposante serie wedstrijden bezig. In en tegen Sliedrecht zal Stedoco deze serie ongetwijfeld een passend vervolg willen geven. Een nieuwe zege betekent het kampioenschap. Bij elk ander resultaat moet Stedoco nog even geduld hebben, maar daar gaat regio-voetbal niet vanuit. Met andere woorden: @RVoetbal is erbij in Sliedrecht.

Voor De Zwerver is het thuisduel tegen Zaamslag van nul en generlei waarde meer. Voor de Zeeuwen zeker nog wel. Zij trachten de degradatienacompetitie te ontlopen en zijn in dat opzicht enkel en alleen bij een overwinning gebaat.

Tiende plaats
In de 3e klasse C zijn alle ogen gericht op Groot-Ammers tegen De Alblas. Een (semi)derby met grote belangen. Inzet is de tiende plaats. Wie daar eindigt, moet degradatiewedstrijden spelen. En dat past niet bij de ambities van beide clubs. Groot-Ammers heeft zelfs een ticket voor de promotienacompetitie op zak, maar mag daaraan niet deelnemen als het tiende wordt. Regio-voetbal komt de ontwikkelingen op sportpark Gelkenes op de voet volgen.

Streefkerk treft Leerdam Sport'55, de koploper die na twee nederlagen weer hard aan een overwinning toe is. Leerdam Sport aast op het kampioenschap, dus naar verwachting zal er voor de degradant weinig te halen zijn. Voordeeltje: Streefkerk kan vrijuit spelen, Leerdam Sport'55 niet. Maar het kwaliteitsverschil zal normaliter de doorslag geven.

Two to go
Two to go voor VVAC. Twee keer winnen betekent het kampioenschap in de 4e klasse D. Het halen van zes punten zal noodzakelijk zijn, want het ligt niet in de lijn van de verwachtingen dat concurrent ZBC'97 nog een steekje zal laten vallen. Buurman Noordeloos komt naar De Put. Reken maar dat Noordeloos zich stevig zal verweren. Maar VVAC weet wat er op het spel staat en zal deze klus dus moeten klaren.

Peursum strijdt voor een nacompetitieticket, dat bij een overwinning op Papendrecht zo goed als zeker binnen lijkt. Arkel heeft ook nog enige hoop op de nacompetitie. Dan moet het zelf winnen bij HSSC'61 en afwachten wat de concurrentie (waaronder Peursum, koploper in de derde periode) doet.
Brakel-Lekvogels is een duel om des keizers baard, zoals dat zo mooi heet.

De clubs in de 3e en 4e klasse zijn aan de laatste twee speelronden toe. Alle wedstrijden beginnen hierdoor om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden