Weer kampioenskans voor Leerdam Sport

Nieuws 24 keer gelezen

LEERDAM/REGIO - Leerdam Sport'55 krijgt zaterdag thuis tegen Streefkerk in de derde klasse een nieuwe kampioenskans.

Ditmaal heeft Leerdam Sport het echter niet in eigen hand. Alleen bij eigen volle winst op Streefkerk en als rivaal Tricht thuis in de derby tegen het al gedegradeerde MVV’58 faalt, is Leerdam Sport zaterdag al kampioen. In elk geval zijn de Leerdammers thuis na twee 1-0 nederlagen dringend aan een overwinning toe. Tegen het al gedegradeerde Streefkerk moet een Leerdamse zege mogelijk zijn. Dan zal Leerdam Sport eindelijk wel weer moeten gaan scoren.

Van groot belang is zaterdag ook de derby tussen Herovina en ASH die in Herwijnen zal worden gespeeld. Het eerste treffen tussen deze teams eindigde destijds in Hellouw met 1-1 onbeslist. Beide clubs worden nog bedreigd door een klassering op de tiende plaats, die straks tot degradatieduels veroordelt. De winnaar van deze Waalderby in Herwijnen komt veilig, maar de verliezer wacht mogelijk nog een zwaar competitieslot.

Heukelum is al wel veilig en maakt zelfs nog kans op deelname aan de promotienacompetitie. Dan dient er zaterdag in Dordrecht wel van EBOH te worden gewonnen. Dat is geen simpele opgave.

Wachten
In de hoofdklasse en tweede klasse moeten LRC en WNC nog een week wachten voordat de twee beslissende slotronden van de competitie aanbreken. Voor LRC lijkt degradatie naar de eerste klasse vrijwel onafwendbaar, maar WNC ruikt juist het kampioenschap en promotie naar die klasse.

In de vierde klasse D speelt SVS’65 in Spijk zaterdag een zwaar duel tegen het sterke ZBC’97, dat koploper VVAC nauw op de hielen zit. In Hei- en Boeicop treedt HSSC’61 tegen het onberekenbare Arkel aan.

Vuren ontvangt in de vierde klasse E koploper Zuilichem. Na het goede verweer tegen de andere titelpretendent Woudrichem zal Vuren er zeker eer in stellen om ook lijstaanvoerder Zuilichem het vuur na aan de schenen te leggen. Asperen bezoekt Kerkwijk, dat ten koste van Haaften nog tot de promotienacompetitie wil doordringen. Rhelico sluit in Well het avontuur in het zaterdagvoetbal met een uitmatch af.

Derby Rhelico-Beesd
Zondag staat de klassieke derby tussen Beesd en Rhelico weer eens op het programma. Veel belangen zijn er ditmaal met de ontmoeting in Rumpt echter niet gemoeid. Hekkensluiter Rhelico is na één seizoen in de vierde klasse allang gedegradeerd en middenmoter Beesd is inmiddels veilig en komt ook niet meer voor een promotieprijs in aanmerking. Toch zullen beide streekteams er een eer in stellen om in deze burenstrijd een gunstig resultaat te gaan behalen.

Ook in de vijfde klasse wordt zondag de voorlaatste competitieronde afgewerkt. Waalkanters speelt in Zoelen tegen subtopper SCZ een erg lastige uitwedstrijd. Opijnen gaat op bezoek bij Alem, dat nog in een felle titelstrijd met koploper RKTVC gewikkeld is. Een winstpunt voor Opijnen in Alem zou al een ware stunt betekenen. Ophemert speelt thuis tegen ISC uit Ingen en zal na de derbyzege in Opijnen nogmaals op een overwinning azen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 11 uur geleden