Michel Kooijman per direct weg bij Roda Boys

Nieuws 10 keer gelezen

AALST - De wegen van Roda Boys en Michel Kooijman scheiden zich per direct. Dat is de uitkomst van een gesprek dat club en speler vanavond hadden.

Kooijman gaf drie maanden geleden, ondanks interesse van Stedoco, Achilles Veen, Nivo Sparta en NOAD’32, zijn ja-woord gegeven aan Roda Boys, maar volgens de snelle aanvaller is dat wel gedaan met wat beloften vanuit de kant van Roda Boys over de rol van de speler. Kooijman, die in zijn eerste seizoen bij Roda Boys nog excelleerde als linkeraanvaller, moet in het systeem dat trainer Van den Dungen hanteert vaak optreden als linkshalf en is naar zijn mening meer bezig met verdedigen dan aanvallen.

“Ik kom het beste tot mijn recht als ik genoeg energie over heb voor de goal. En dat is niet de eigen goal.”

Dwars
Ernst van de Werken, het bestuurslid belast met technische zaken, reageert desgevraagd: “Michel heeft destijds allerlei zaken genoemd die hem dwars zaten. We hebben hem toen de vraag gesteld of de aanwezigheid van trainer Miguel van den Dungen een probleem zou zijn. Dat kon het zijn, reageerde hij toen. In onze beleving is er in de tussenliggende tijd niets veranderd.”

Volgens Kooijman is dat nu juist het probleem. “De club verwijt mij nu m’n ja-woord te verbreken. Dat klopt, maar dat is van twee kanten het probleem. Ik wilde graag blijven. Heb een goede band met de supporters en bleef graag bij Roda Boys. Maar ik wilde wel dat de situatie veranderde in het veld. Men zou er ook van alles aan gaan doen, maar daar kwam helemaal niets van terecht.”

Blok
Vanavond gaf Kooijman in een gesprek aan dat hij wel graag bij Roda Boys wil blijven, maar dat hij er mee stopt aan het einde van het seizoen, mocht Van den Dungen aanblijven als trainer. Volgens Van de Werken zette Kooijman Roda Boys zo voor het blok en daarop besloot Roda Boys dat het beter was als de wegen van speler en club zich per direct scheidden.

“Het was hij of de trainer. Dan kiezen wij voor de trainer en kan hij per direct vertrekken.”

Van Kooijman had dat niet gehoeven. “Ik wilde graag het seizoen op een goede manier afsluiten. Ik heb een probleem met de trainer. De club heeft zich verbonden aan de trainer en de gedane beloften aan mij niet ingelost. Dat had geen belemmering hoeven te zijn om het seizoen goed af te sluiten.”

Plezier verloren
Wat hij volgend seizoen gaat doen, weet Kooijman nog niet. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik het plezier compleet verloren ben. De kans is dan ook meer dan aanwezig dat ik volgend seizoen even helemaal niets doe.”

Anton Kuijntjes
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden