Jeffrey ter Veer voelt zich 'belazerd' door Achilles Veen

Algemeen 138 keer gelezen

SCHELLUINEN/VEEN - Jeffrey ter Veer heeft zijn overgang naar zaterdaghoofdklasser Achilles Veen ingetrokken. De huidige doelman van tweedeklasser Schelluinen was totaal verrast door het aantrekken van de bijna 27-jarige Guido van Sant, keeper van zondaghoofdklasser Baronie en eerder uitkomend voor Willem II, Boeimeer en TOP.

“De exacte reden is, dat ik mij belazerd voel”, windt de immer duidelijke Ter Veer geen doekjes om zijn besluit.

“Begin januari waren de eerste contacten met Achilles Veen. Ik ken enkele spelers en het gevoel was goed. De huidige keeper Ferdi Kwetters zou blijven en met hem durfde ik de concurrentie wel aan. Na de overeenstemming heb ik niets meer van Veen vernomen. Ook niet toen Kwetters besloot op wereldreis te gaan en ook niet toen Van Sant werd aangetrokken.”

Ter Veer, zelf opgeleid bij NAC Breda en Kozakken Boys, sprak onlangs nog voorzitter De Fijter van Achilles Veen. “Namens een bevriende speler gooide ik een balletje op of Veen interesse had in die voetballer. Tijdens dat gesprek werd niets gezegd over het mogelijk aantrekken van Van Sant, wel over een tweede keeper. Maar dat is anders dan de keeper van Baronie. Terwijl men toch zo goed als rond was met hem, dat wist ik via via. Een paar dagen later moest ik uit de media horen dat Van Sant was aangetrokken”, aldus een verbouwereerde Ter Veer.

Naar gevoel
“Begrijp mij goed, ik ben niet bang voor concurrentie. Maar ik snap wel dat zo’n goede keeper niet wordt gehaald voor de breedte. Ik heb er een naar gevoel aan overgehouden. Als de start van een huwelijk niet goed is, dan moet je er niet aan beginnen. Natuurlijk is Veen formeel niet verplicht mij te informeren, maar je hebt wel met mensen te maken. Tenminste, dat is mijn mening. Ik maakte de overstap naar Veen om beter te worden en mijn plafond te vinden. Met de komst van Van Sant acht ik die kans klein.”

Ter Veer weet niet hoe Achilles Veen heeft gereageerd op zijn besluit. “In navolging van  Veen heb ik ook via de media laten weten niet te komen. Als de club zich niet aan de afspraak houdt, waarom ik dan wel?”

Klapperen
“Wij weten nergens van”, bekent voorzitter Janthijs de Fijter als hij door regio-voetbal wordt geconfronteerd met het niet komen van Ter Veer.

“Da’s dan netjes... Volslagen nieuw voor ons. Ik sta te klapperen met mijn oren. Hij snapt toch wel dat wij na het vertrek van Ferdi Kwetters een tweede keeper in de hoofdklasse nodig hebben? Twee weken geleden heb ik hem nog verteld dat wij op zoek gingen naar een tweede keeper.”

Grote jongen
De Fijter vervolgt: “Ik hoef op dit moment geen actie te ondernemen. Ook mijn collega-bestuurslid Ad Kwetters was verbaasd en dus weten wij niet beter of Ter Veer keept volgend seizoen in Veen. Hij heeft zich bij mij niet afgemeld. Hij zou een grote jongen zijn, als hij mij belt. Verder geef ik geen reactie, ik wil er eerst over denken."

Toch weg
Jeffrey ter Veer heeft inmiddels al een andere club en keept volgend seizoen onder leiding van trainer John de Wolf bij eersteklasser Sliedrecht.

“Schelluinen is een prachtige vereniging. Voor de gezelligheid hoefde ik er niet weg en ik kan er tien jaar in het eerste keepen. Maar ik heb gekozen voor Sliedrecht. Het is in een stroomversnelling gekomen. De ontwikkelingen van de laatste tijd waren ook bij Sliedrecht bekend. Zij hebben direct gebeld en het balletje is weer gaan rollen. Een goed georganiseerde club, met veel leden en een aansprekende trainer.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 35 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 10 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 19 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 21 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 21 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 21 uur geleden