D-day voor VVAC

Nieuws 49 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De amateurvoetbalcompetitie is in de beslissende fase beland, zoveel is duidelijk. Voor VVAC bij voorbeeld. Zaterdag 31 maart is het D-day voor de koploper in 4D.

Nieuw-Lekkerland knokt het hele seizoen al tegen directe degradatie uit de hoofdklasse. Zaterdag kan een grote stap in die richting worden gezet als de kraker tegen Heerjansdam gewonnen wordt. Maar Heerjansdam denkt aan een scenario als vorig seizoen en gelooft dus nog in handhaving. Regio-voetbal gaat kijken hoe het uitpakt.

Ruiken
Stedoco ruikt de hoofdklasse. Bij een overwinning op Zaamslag komt de titel in 1C weer een stap dichterbij.

Van De zwerver mag worden verwacht dat het afrekent met hekkensluiter VVC'68.

Zederikderby
In de 2e klasse F trekt in de Alblasserwaard natuurlijk vooral de Zederikderby Ameide-sv Meerkerk de aandacht. @RVoetbal is erbij. Meerkerk heeft weinig meer om voor te spelen, Ameide des te meer. Termei zal er alles aan doen om boven de rode streep te blijven.

Dat laatste geldt ook voor Schelluinen. De uitbeurt bij GJS mag eveneens een derby worden genoemd. Regio-voetbal neemt aan dat Schelluinen de geleverde wanprestatie tegen GDC wil rechtzetten. In dat geval kan GJS de borst natmaken.

Tiende
In de 3e klasse C bivakkeren Groot-Ammers en De Alblas inmiddels akelig dichtbij bij de gevaarlijke tiende plek. Daar staat Herovina nu, dat degradant Streefkerk op bezoek krijgt en dus vol voor de drie punten zal gaan.

Voor Groot-Ammers wordt dat een stuk moeilijker, aangezien koploper Leerdam Sport'55 naar sportpark Gelkenes komt. De uitbeurt bij EBOH is voor De Alblas ook al geen 'makkie'.

Titelspanning
Voor VVAC moet het zaterdag gebeuren, want nummer twee ZBC'97 komt naar De Put. In Zwijndrecht haalden de groenwitten de eerste periodetitel binnen, maar zagen ze ook dat ZBC een knappe ploeg heeft met vooral enkele snelle, gevaarlijke aanvallers. Bij een nieuwe Ottolandse overwinning is het kat in 't bakkie, bij een gelijkspel blijft het gat van vijf punten in stand, maar bij een nederlaag keert de titelspanning in 4D volledig terug. @RVoetbal doet verslag.

Peursum zit in de wachtkamer en gaat minimaal voor de nacompetitie, zodat het zich in de derby tegen Noordeloos geen fout kan veroorloven. Arkel en Lekvogels lijken aan elkaar gewaagd en HSSC'61 krijgt de handen vol aan Papendrecht, dat in prima vorm steekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 14 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 21 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 23 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44