Degradatiekraker voor Nieuw-Lekkerland

Nieuws 27 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Sommige streekclubs moeten de komende weken nog flink aan de bak om promotie te bewerkstelligen of zich aan het degradatiespook te ontworstelen.

Duidelijk is dat Nieuw-Lekkerland al het hele seizoen bezig is met een slopend gevecht tegen de verplichte afdaling naar de eerste klasse. Om definitief verlost te raken van dreiging van directe degradatie, is een goed resultaat bij Heerjansdam van het grootste belang. Komende zaterdag treffen beide laagvliegers elkaar op sportpark Molenwei. Spannend! @RVoetbal is erbij.

Nacompetitie
Voor de 1C-poulegenoten De Zwerver en Alblasserdam staan er duels met respectievelijk VVC’68 en GPC Vlissingen op het programma.

De Zwerver moet in staat worden geacht zijn al vrijwel gedegradeerde tegenstander vakkundig een kopje kleiner te maken. Eigenlijk zijn de Kinderdijkers dat ook verplicht, immers afgelopen zaterdag leverden ze, tot afgrijzen van hun trainer Ron Tempelaar, een wanprestatie door met 2-0 van Almkerk te verliezen.

Alblasserdam op zijn beurt kan een zege bij GPC Vlissingen goed gebruiken om in de race te blijven voor een nacompetitieplek.

Gemakkelijk
2F-koploper Drechtstreek wacht een relatief gemakkelijke opdracht: in Zwijndrecht staartclub Groote Lindt verslaan.

Dan krijgt De Alblas het een klasse lager een stuk lastiger. De op de ranglijst flink weggezakte formatie van trainer Bart Toom reist af naar Dordrecht, waar het de nummer 4 van 3C -EBOH- treft. Om niet in de degradatie-nacompetitie te belanden móet er een goed resultaat geboekt worden.

Nummer elf Streefkerk gaat op visite bij de nummer tien Herovina. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst bedraagt overigens 16 (!) punten.

Papendrecht
Papendrecht-zaterdag kan, met een periodetitel op zak, zonder enige druk aantreden in het thuisduel met HSSC’61.

Papendrecht-zondag tenslotte krijgt tijdens haar ‘afscheidstoernee’ de Wateringse subtopper VELO langs op ’t Slobbengors.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden