André Zondag wil nog één keer vlammen

Nieuws 3 keer gelezen

LEERDAM - André Zondag speelt volgend seizoen bij LRC Leerdam. De doelpuntenmachine wil nog één keer vlammen. “Ik ben té ambitieus om dit te laten lopen.”

Dat een 38-jarige spits nog een stap omhoog zet, mag opmerkelijk genoemd worden. Ook André Zondag zelf had er niet echt meer rekening mee gehouden.

“Gelet op mijn leeftijd had ik inderdaad niet verwacht dat ik uit zoveel clubs zou kunnen kiezen”, geeft Zondag toe. “Zeker zeven clubs toonden interesse. Een aantal clubs viel om verschillende redenen af. Het niveau was te laag of de afstand te groot. Uiteindelijk moest ik kiezen tussen een langer verblijf bij WNC of een nieuwe uitdaging bij LRC.”

Zondag besloot te kiezen voor het Leerdamse paars-wit. “De nieuwe trainer Marcel van Steenis ken ik uit mijn tijd bij Theole. De gesprekken die ik met LRC gevoerd heb, waren zeer positief. Ze gaven mij het gevoel dat ze me wilden halen als nieuwe ‘nummer 9’. Dat was een goed gevoel.”

Mooie kans
Zondag moet bij LRC gaan zorgen voor de doelpunten. In de 2e klasse bij WNC staat de teller dit seizoen alweer op 23. De kans dat LRC degradeert uit de hoofdklasse is gezien de huidige vorm aanzienlijk. WNC maakt nog altijd kans op promotie, waardoor beide ploegen elkaar volgend jaar wel eens kunnen tegen komen in de eerste klasse. Toch is dat voor Zondag geen probleem.

“Ik denk dat LRC dat niveau makkelijker aan kan dan WNC. Daarbij heb ik thuis altijd gezegd dat LRC de enige zaterdagclub is waar ik nog wel eens wilde spelen. Voor mij is het op deze leeftijd nog een mooie kans. Ik ben nog té ambitieus om die kans te laten lopen.”

Topfit
Die ambitie blijkt nog ieder weekend. De ervaren spits is op zaterdag nog steeds zenuwachtig. “Die spanning maakt het voor mij mooi. Ik kan nog niet zonder. Voor iedere wedstrijd ben ik nog nerveus.”

Ook zijn fysieke gesteldheid is nog prima in orde. “Ik ben topfit. Ik ga al twintig jaar iedere vrijdag vroeg naar bed. Op zaterdag sta ik ook vroeg weer op en ik zorg dat ik ruim op tijd naar de club ga. Anders had ik het niet zolang vol gehouden.”

Of Zondag ook op een niveau hoger nog van waarde kan zijn, blijft de vraag. “Ik denk zelf van wel”, zegt de regio-topscorer. “Maar mocht blijken dat ik het niveau niet aankan of dat ik fysiek niet meer goed genoeg ben, dan maak ik het seizoen af en stop ik ermee.”

Het woord afbouwen komt niet in zijn woordenboek voor. “Ik ga inderdaad niet op een lager niveau of in een lager elftal spelen. Daar word ik zeker niet gelukkig van.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden