Jordy Brands per direct weg bij Roda Boys

Nieuws 6 keer gelezen

AALST - Jordy Brands stopt per direct met voetballen bij Roda Boys.

De aanvoerder heeft die beslissing de afgelopen dagen genomen en hij was zelfs al niet meer op de training van dinsdagavond. Brands gaat per 1 april in de zaak bij zijn ouders die een eigen assurantiekantoor hebben en kan daardoor steeds minder tijd vrijmaken voor Roda Boys.

Maar Brands zegt ook: “Ik voelde me verre van happy. Had het idee dat mijn kwaliteiten niet uit de verf kwamen zoals dat zou moeten en het kostte me steeds meer moeite om dat op te brengen wat nodig is.”

Brands die afgelopen zomer overkwam van Topklasser FC Lienden wilde nog een paar jaar op een wat lager niveau spelen, maar geeft nu toe: “Dat is me tegengevallen."

Druppel
Hoewel Brands niet staat te springen om er over te praten, is er nog meer aan de hand.

Zaterdag werd de aanvoerder in de rust gewisseld na een flinke woordenwisseling met trainer Miguel van den Dungen. “Natuurlijk, dat speelt ook mee. Dat zijn momenten die je besluit eerder makkelijk maken dan moeilijk, als je toch al niet lekker in je vel zit. Het is een combinatie van factoren en iets is dan de spreekwoordelijke druppel.”

Rolmodel
Brands kreeg het in de kleedkamer verbaal aan de stok met zijn trainer, die zijn aanvoerder daarop in het bijzijn van de gehele spelersgroep toebeet dat hij hem het hele seizoen al de hand boven het hoofd hield.

Toch wil Brands benadrukken dat dit niet de enige reden is. “Nee, verre van. Er gebeuren nu eenmaal dingen in het heetst van de strijd, dat realiseer ik me goed. En ik heb het wel erger meegemaakt. Maar ik kon het simpelweg niet meer opbrengen om drie keer per week naar Roda Boys te gaan. Het besluit viel me best zwaar. Ik heb 27 jaar gevoetbald en dit ook nog niet eerder meegemaakt. Als aanvoerder hoor ik ook een rolmodel te zijn. En ja, het opstappen halverwege een seizoen is dan niet netjes, maar ik kan niet anders.”

Opgelucht
Brands is opgelucht. “Ja, ik heb meer tijd over. Ga nog wel sporten, maar mag dat zelf bepalen. Heb niet meer de verplichting die het voetbal met zich meebracht. Natuurlijk, als ik goed in m’n vel had gezeten, de klik met de trainer goed was geweest en ik ook mijn niveau had gehaald, dan had het er misschien allemaal anders uit gezien. Maar het is goed zo. Ik ga binnenkort ook echt nog wel een keer kijken.”

Anton Kuijntjes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 4 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 22 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 22 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33