Groot-Ammers heeft periode in eigen hand

Nieuws 23 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Derdeklasser Groot-Ammers hoopt komende zaterdag (17/3) het ticket voor de nacompetitie op te halen. Bij winst op SC Amstelwijck is de tweede periodetitel binnen.

Nieuw-Lekkerland werkt zich een slag in de rondte om in elk geval directe degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen. Of er bij het dit seizoen zo verrassend sterke RVVH wat te halen valt? Alles kan, maar Nieuw-Lekkerland moet van goeden huize komen wil het de punten meenemen uit Ridderkerk.

Stedoco is de trotse koploper in 1C. Niks wijst erop dat die status in Vlissingen zal gaan wankelen.

De Zwerver treft in Rijsoord een tegenstander die vecht tegen degradatie. Normaliter blijven de punten op De Schans, maar de Kinderdijkers zullen ook beseffen dat een kat in het nauw soms rare sprongen maakt.

Tombola
In de tombola die 2F heet, blijft zowel bovenin als onderin alles mogelijk. Degradatiekandidaat Schelluinen treft koploper Drechtstreek. Appeltje-eitje? Nee, denken wij. Zou zomaar kunnen dat Schelluinen het de Papendrechters nog knap lastig maakt.

Voor sv Meerkerk dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De nacompetitie lijkt er niet meer in te zitten. Hoe dan ook kunnen de geelzwarten wel weer eens een opkikker gebruiken. Dat zal dan zaterdag bij het nog lang niet veilige GDC moeten gebeuren.

Ameide is de rode streep inmiddels gevaarlijk dicht genaderd. De kans op herstel lijkt tegen titelkandidaat Pelikaan niet zo heel groot.

Eigen hand
Groot-Ammers wil in 3C de tweede periodetitel pakken. De gedeelde nummer drie van de ranglijst heeft dat in eigen hand. Winst op het puntgelijke SC Amstelwijck volstaat. Maar Ammers treft in de Dordtenaren een tegenstander van kaliber, die zelf via de achterdeur (eindrangschikking) ook op de nacompetitie hoopt. Bij puntverlies zijn de kansen van de Alblasserwaarders nog niet verkeken, maar worden ze afhankelijk van de enig overgebleven periodeconcurrent Leerdam Sport'55.

De Alblas zal ook zo lang mogelijk mee willen blijven doen in de race om de derde plek, die mogelijk toegang geeft tot de nacompetitie. Heukelum-uit is een pittige klus voor de ploeg van Bart Toom.

Als Streefkerk geen punten haalt bij Unitas, gaat de ploeg hoogstwaarschijnlijk al deze maand officieel degraderen naar de 4e klasse.

Interessant scenario
De 4e klasse C kent komende zaterdag een interessant scenario. VVAC moet naar het altijd lastige Brakel, dat al heeft aangekondigd in te zijn voor een stunt tegen de koploper. Brakel heeft de juiste vorm in elk geval te pakken, getuige de laatste serie wedstrijden. VVAC is dus gewaarschuwd.

Daaronder spelen de nummers twee tot en met vijf tegen elkaar. Met als extra dimensie de tweede periode, die naar één van die vier clubs zal gaan. Peursum kent maar één opdracht: winnen van ODS. En dan maar afwachten hoe Papendrecht-ZBC'97 verloopt. Spanning volop!

Noordeloos heeft het na de winterstop zwaar en dat weet HSSC'61 ook. De Heicoppers zullen dan ook vastbesloten zijn de punten te komen ophalen aan de Nieuwendijk.
Bij Lekvogels-Dubbeldam zal het krachtsverschil niet groot zijn. Arkel rekent op drie punten tegen hekkensluiter SVS'65.

Live
@RVoetbal Alblasserwaard volgt zaterdag de dans om de periodetitel(s) en is live bij SC Amstelwijck - Groot-Ammers en Peursum-ODS.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden