Papendrecht op jacht naar periodetitel

Nieuws 107 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Papendrecht-zaterdag krijgt de kans om zijn na de winterstop ingezette revival om te zetten in een klinkend resultaat.

Wanneer de formatie van het nieuwe trainersduo Richard Elzinga/Maarten van Gastelen zaterdag in eigen huis wint van titelkandidaat ZBC’97 en ODS punten laat liggen bij Peursum, dan is de tweede periodetitel wellicht binnen voor de roodzwarten. Wellicht, want ook Peursum zelf speelt nog een rol van betekenis.

Regio-voetbal is  -net als de supporters van vv Papendrecht- zeer benieuwd hoe de thuisclub zaterdag omgaat met de spanning. Er is de clubleiding namelijk veel aan gelegen om komend seizoen op derdeklasseniveau te gaan voetballen, zeker nu de prestatieve zondagtak deze zomer wordt opgeheven.

Op zoek
Ook Nieuw-Lekkerland is voortdurend op zoek naar punten. De eerstkomende uitdaging in die richting ligt in Ridderkerk. Aan de Sportlaan wacht subtopper RVVH. Geen gemakkelijke opgave voor de elf van trainer Johan van Bijsterveld.

Een klasse lager neemt Alblasserdam  het buitenshuis op tegen SC Everstein. We zijn benieuwd hoe trainer Bert Buizert de absentie van Johan de Vries gaat oplossen.
De Zwerver speelt thuis tegen Rijsoord, een ploeg die alles in het werk wil stellen  om uit de degradatiezone te raken. Kon wel eens een pittig klusje worden voor de Kinderdijkers.

Hete adem
Drechtstreek gaat het op sportpark Oostpolder opnemen tegen het laaggeklasseerde maar niet te onderschatten Schelluinen. De Papendrechters staan trots aan kop in 2F, maar voelen de hete adem van Pelikaan en WNC in hun nek. Een misstap is daarom niet wenselijk.

Streefkerk gaat zaterdag op bezoek bij 3C-middenmoter Unitas, terwijl poulegenoot De Alblas zijn nacompetitieambities  verder vorm mag geven in de uitwedstrijd tegen Heukelum.

Afscheidstoernee
Papendrecht-zondag zet zijn vooralsnog niet erg succesrijke afscheidstoernee voort met een thuisduel tegen de nummer twee van de eerste klasse B Quick.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden