Ger Klop legt functie neer bij Heukelum

Nieuws 78 keer gelezen

HEUKELUM - Hoofdtrainer Ger Klop heeft zaterdag per direct zijn functie bij zaterdagderdeklasser Heukelum neergelegd. Het bestuur van de club heeft dit dinsdagavond laat bekendgemaakt.

Persoonlijke redenen liggen aan de beslissing van Klop ten grondslag. De trainer wil er weinig over kwijt.

“Het sportieve aspect heeft in ieder geval geen invloed gehad op mijn besluit”, licht Klop toe. “Deze jongens kunnen allemaal goed voetballen en ik ben ervan overtuigd dat Heukelum niet degradeert, of dat nu met of zonder mij is. Ook mijn relatie met de mensen van de club was prima. Met het bestuur kan ik prima door één deur.”

Randzaken
Over wat de reden dan wel is, blijft Klop geheimzinnig.

“Ik heb mijn redenen aan voorzitter Henk de Boef verteld en hij had er begrip voor. Er zijn dingen gebeurd, waar ik me niet mee wil inlaten. Dat heeft wel te maken met enkele spelers, maar niet met het voetbal op zich. Het gaat dan over randzaken. Dit speelde zich allemaal af in de winterstop, dus nadat ik mijn contract had verlengd.” 

Beleving
Voorzitter Henk de Boef kan iets meer duidelijkheid geven.

“Ger is zeer fanatiek”, weet De Boef. “Hij eist beleving, motivatie en discipline. Dat miste hij bij een aantal spelers. Binnen de club heeft hij wel in korte tijd een breed draagvlak weten te creëren. We hebben ook niet voor niets zijn contract verlengd. Bij slechte prestaties wordt vaak naar de trainer gewezen, maar dat zou in dit geval veel te kort door de bocht zijn. De mindere prestaties zijn zeker niet op één man af te schuiven.”

Intern
Heukelum heeft de opvolging van Ger Klop in eerste instantie intern geregeld. Walter van Putten zal de honneurs waarnemen totdat er een nieuwe trainer is aangesteld. Van Putten wordt verantwoordelijk voor de trainingen en de wedstrijdcoaching. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Fred de Groot, de leider van Heukelum 2.

De hierdoor open vallende posities bij Heukelum 2 zullen worden ingevuld door Joop Meijdam (trainer) en Fred Schwebke (leider).

Voor volgend seizoen is Heukelum op zoek naar een nieuwe trainer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden