Ruud Heus per direct weg bij LRC

Nieuws 26 keer gelezen

LEERDAM – Trainer Ruud Heus is met onmiddellijke ingang vertrokken bij LRC.  Dat heeft het bestuur van de Leerdamse hoofdklasser dinsdagavond bekendgemaakt.

Aanleiding waren de belabberde resultaten van dit seizoen, waarbij de 8-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen XerxesDZB de druppel was die de emmer deed overlopen.

“Maandag hebben het bestuur van LRC Leerdam en trainer Ruud Heus gesproken over de slechte resultaten van het eerste elftal. Met als gevolg de voorlaatste plaats in de hoofdklasse B. Beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is per direct uit elkaar te gaan”, staat te lezen op de site van de hoofdklasser.

Prikkelen
PR-bestuurslid Teus de Wit licht de beslissing toe: “Wij zagen tijdens de wedstrijd tegen Xerxes dat Ruud Heus zijn uiterste best deed om de spelers te motiveren, maar we zagen het op het veld niet terug. Daardoor denken wij dat Heus de spelersgroep niet meer kan prikkelen. Hij heeft het op allerlei manieren geprobeerd, maar op een gegeven moment zijn de middelen op.”

Zaterdag staat de wedstrijd tegen Heerjansdam op het programma. Heerjansdam staat laatste op de ranglijst, zodat er op sportpark Bruinsdeel sprake is van een ‘alles-of-niets-wedstrijd’ om althans directe degradatie te ontlopen. Ook dat was een reden om juist nu afscheid te nemen van Heus.

“We hebben nog negen wedstrijden te gaan, met de cruciale ontmoeting met Heerjansdam al komende zaterdag”, legt De Wit uit. “Als je die wedstrijd niet wint, is degradatie eigenlijk niet meer te ontlopen en is het leed dus al geschied. Daarom moest er daarvóór iets gebeuren.”

Schokeffect
Heus zelf legde zich neer bij zijn vertrek. “Er waren natuurlijk al twijfels en na het gesprek van afgelopen maandag was de conclusie dat het dit beste is voor LRC”, aldus de oefenmeester. “Ik hoop dat dit een schokeffect teweeg brengt en dat de spelersgroep hier nog een impuls uit kan halen zodat LRC niet degradeert. Dan heeft mijn vertrek zin gehad.”

Ook komt er een einde aan de samenwerking met assistent-trainer Wim het Lam. Het bestuur hoopt dat het directe vertrek de spelers voldoende impuls geeft voor een goed resultaat in de resterende negen wedstrijden, zodat het hoofdklasserschap kan worden behouden.

Overigens was al eerder bekend dat de technische leiding van LRC aan het einde van het seizoen zou opstappen.

Hans van Hattem
De opvolging van Heus is tot het einde van het seizoen intern opgelost door de aanstelling van trainer Hans van Hattem. “Hans is een echte LRC’er”, legt De Wit uit. “Hij kent de club en de spelers en wij hebben er vertrouwen in dat hij direct van waarde kan zijn.”

Volgend seizoen is huidig Meerkerk-trainer Marcel van Steenis hoofdtrainer in Leerdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden