ZVG naar halve finale

Nieuws 107 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO - De zaalvoetballers van ZVG hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker door met 6-4 te winnen van eerstedivisionist VDL 2. Ook de andere Gorinchemse futsalclub, JCF, zit bij de laatste vier.

VDL 2 staat vierde in de 1e divisie en was voor rust vooral veel slagvaardiger dan ZVG. VDL kreeg drie kansen en maakte er twee, ZVG kreeg er zes maar benutte slechts een penalty (Jamy Goemaat). Christiaan Perrier, John Wijnbelt en Zeki Laati kregen de bal er voor het sterkere ZVG niet in.

Druk
In de tweede helft nam het Gorinchemse overwicht toe, maar ging het kansen missen gewoon door. Zelfs een strafschop was aan Perrier niet besteed. Pas na een 2-4 achterstand was ZVG niet meer te houden en werd vol druk gezet op de opponent. Christiaan Perrier profiteerde er optimaal van met drie goals in de laatste twee minuten. Het laatste doelpunt scoorde Perrier vanuit de eigen cirkel, doordat VDL inmiddels een veldspeler op doel had gezet.

Doelpuntenmakers ZVG: Christiaan Perrier 3x, Jamy Goemaat, Kamal Etaouffiki en Zeki Laati.

In de halve finale treft ZVG derdeklasser Kraansdonk 3.