Kan Ameide zeperd uitpoetsen tegen WNC?

Nieuws 29 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Ameide staat weliswaar op de tiende plaats in de 2e klasse F, maar met drie clubs achter zich die slechts drie punten minder hebben is de rode streep nog akelig dichtbij. Zal de zeperd tegen DFC zijn verwerkt, is de grote vraag op zaterdag 3 maart. Met kampioenskandidaat WNC op bezoek zal Termei sowieso de mouwen flink moeten opstropen. @RVoetbal Alblasserwaard zal erbij zijn.

Nieuw-Lekkerland volgend seizoen geen hoofdklasser meer? Dat is nog geen uitgemaakte zaak. De groenwitten weten inmiddels LRC en Heerjansdam onder zich en durven weer heel voorzichtig naar boven te kijken. Daar staat onder meer Nivo Sparta, de tegenstander van komende zaterdag. Zal er voor Lekkerland wat te halen zijn in Zaltbommel?

Angstgegner
Stedoco behoort inmiddels tot de topfavorieten in 1C en kijkt al reikhalzend uit naar de klapper van volgende week tegen lijstaanvoerder Heinenoord. Maar eerst wacht SC Everstein nog. En da's nou net een soort 'Angstgegner' voor Stedoco. De elf van Lagendijk moeten onderaan de Lekdijk dus op hun hoede zijn, maar tegelijk oppassen niet te verkrampen.
De Zwerver neemt een keurige vijfde positie in en kan die tegen Zaamslag mogelijk verder verbeteren.

Tombola
2F blijft zowel bovenin als onderin een tombola. Spanning dus gegarandeerd. sv Meerkerk lijkt te zijn afgehaakt in de titelstrijd, maar zal er alles aan willen doen de nacompetitie te halen. De uitbeurt bij het puntgelijke Altena is in dat opzicht een interessante ontmoeting. Schelluinen kan de rode lantaarn overdoen aan Groote Lindt, maar dan moet er wel gewonnen in Zwijndrecht. Zes uit twee zou natuurlijk een prachtige start zijn voor de nieuwe trainer Ger Klop.

Periode
Groot-Ammers is in 3C haast 'stiekem' opgeklommen naar de gedeelde derde plaats en maakt grote kans op de tweede periode. Het puntgelijke EBHO komt zaterdag naar Gelkenes en dus kunnen de geelzwarten opnieuw goede zaken doen. Of dat lukt? Regio-voetbal gaat het live bekijken en doet Twitterverslag via @RVoetbal. Streefkerk zal niet echt meer geloven in handhaving, maar misschien wel in de tweede overwinning op rij. Met hekkensluiter MVV'58 op bezoek moet dat de inzet zijn. Wil De Alblas de derde plek consolideren, zal er gewonnen moeten worden van Unitas. En hoewel Unitas negende staat, is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Beslissend
Maart lijkt voor 4D-koploper VVAC de beslissende maand te worden met de thuismatches tegen de concurrenten ODS en ZBC'97 op het programma. Maar eerst doemt de semi-derby tegen HSSC'61 op en de groenwitten zullen beseffen dat ze op Het Plein heus niet zomaar gewonnen hebben. Het jonge en (dus) wispelturige Arkel zou VVAC een handje kunnen helpen door te stunten bij ZBC'97. Lekvogels trapt in en tegen Noordeloos af als favoriet, terwijl Peursum normaliter drie punten gaat ophalen bij SVS'65, dat afgelopen zaterdag een oorwassing kreeg van Papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden