Vrouwenafdeling Ste.Do.Co jubileert

Nieuws 19 keer gelezen

HOORNAAR - De damesafdeling van vv Ste.Do.Co. bestaat op 1 maart 40 jaar. In de regio en ook ver daarbuiten is de topklasser een begrip. Al jaren wordt er, met dank aan de serieuze start in 1972, op hoog niveau gepresteerd. En dat moet gevierd worden.

Een heuse jubileumcommissie onder leiding van Lisette Koning, secretaris van de Hoornaarse damescommissie, is al maanden bezig met de voorbereiding. “Tijdens een vergadering van onze commissie werd geopperd om iets met deze mijlpaal te doen. We hebben een goede mix gevonden en werken met acht personen aan het programma. Met activiteiten voor iedereen. Voor jeugdleden, voetballende senioren en voor de oude garde”, vertelt Lisette, ook algemeen bestuurslid van Ste.Do.Co., vol trots.

Eén van de jubileumcommissieleden is Ine Zonneveld Piek. “Op vrijdagavond 8 juni houden we een reünie voor oud-speelsters, begeleiders, trainers en vrijwilligers. Met aanmeldingen via social media hopen we op 150 gasten. Aansluitend is er een feestavond. Ongetwijfeld kijken we terug op de beginjaren. Van horen zeggen weet ik dat Anton de Koning de eerste trainingen verzorgde. Een Ste.Do.Co.-man pur sang. In maart 1972 is hij gestart en een paar maanden later waren de dames klaar voor de eerste competitiewedstrijd. Ik was daar toen nog niet bij, twee jaar later werd ik lid. Eventjes heb ik nog onder hem getraind, maar al snel kwam Anton de Ridder. Een heel serieuze trainer, met een Unitas-achtergrond en een professionelere aanpak. Typerend voor de aanpak van Ste.Do.Co. Bij veel verenigingen stond een speler van het eerste of het tweede elftal voor een groep dames. Niet bij Ste.Do.Co., hier is altijd voldoende energie en geld gestoken in de damesafdeling”, weet Ine, goed voor negentien jaar Dames 1.

Aantrekkingskracht
Ste.Do.Co. kreeg steeds meer aanzien en ook aantrekkingskracht. Was eerst GDC uit het Land van Heusden en Altena nog de grootste concurrent, later werden dat op interregionaal niveau Rijsoord, Groote Lindt en Ter Leede. Al weer vele jaren bindt de hoofdmacht van Stedoco de strijd aan met Be Quick uit Groningen, Wartburgia en niet te vergeten veelvuldig landskampioen Saestum uit Zeist. “Ik ben nu ruim vijftien jaar lid en kwam via Nicole Versteeg bij Ste.Do.Co. terecht. Met haar speelde ik in Oranje onder de twintig jaar en op een gegeven vroeg ze mij hier te komen spelen. Ik wilde JSV niet in de steek laten, maar op een gegeven moment heb ik toch voor Ste.Do.Co. gekozen. Tot voor kort speelde ik nog in het eerste elftal, maar door blessures en drukke werkzaamheden tegenwoordig in het tweede”, aldus Lisette (36).

Zorgen
Lisette en Ine maken zich ernstig zorgen over de toekomst. “De wereld bij Ste.Do.Co. is veranderd. Vroeger was de damesafdeling leading. De heren hobbelden er in de onderafdeling en later in de vierde klasse een beetje achteraan. Wij haalden Univé en Rabobank als sponsors binnen. De hele vereniging profiteerde”, verhaalt Ine.

Lisette vult aan: “De ambities van de herenafdeling zijn de laatste jaren behoorlijk gegroeid. We hebben er geen last van, maar zeker ook geen profijt. Als we een sponsor benaderen, dan horen we heel snel dat er geld genoeg is of dat ze al lid zijn van Temporalis. Op dit moment heeft geen enkel damesteam een shirtsponsor”

Onderbezet
Ook op het organisatorische vlak kijkt Lisette bedenkelijk. “Er zal iets moeten gebeuren. De damescommissie is onderbezet en we komen aan wezenlijke beleidsvragen niet toe. Met zijn vieren doen we de dagelijkse dingen, daar blijft het bij. Als we aantrekkelijk willen blijven voor jonge speelsters, dan zullen we in ieder geval op dit niveau moeten blijven spelen en daarvoor ook de faciliteiten hebben. Met de organisatie van dit jubileum en de daaraan gerelateerde publiciteit gaan we ervan uit, dat de aantrekkingkracht van de damesafdeling voor zowel speelsters als sponsors weer wordt vergroot.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 1 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 1 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 2 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 10 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 10 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 15 uur geleden