'Club Brakel moet de winnaar worden'

Nieuws 6 keer gelezen

BRAKEL - Voetbalvereniging Brakel moet na een jaar alweer op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dick Duizer legde eind vorig jaar zijn taken neer als preses van de dorpsclub aan de Waal. Volgens Duizer zelf door een vertrouwenscrisis in het bestuur. Volgens penningmeester Kees Ansems door een vete tussen hem en de voorzitter. Donderdag kwam de club bij elkaar in een Bijzondere Algemene Ledenvergadering.

Volgens Duizer is door de penningmeester een erecode doorbroken op de vorige ledenvergadering van 24 november jl. “Daar werden mij als voorzitter en de rest van het bestuur ineens dingen verweten die in een bestuursvergadering hadden moeten worden uitgesproken.”

Volgens Ansems heeft Duizer daar een punt. “Ja, dat had ik niet moeten doen. Het was niet chique om mijn frustratie omtrent wat dingen op deze manier te uiten op die vergadering. Daar heb ik in de bestuursvergadering die een paar dagen later plaatsvond ook mijn excuses voor aangeboden, maar Duizer vond dat niet genoeg. Die sprak uit dat hij geen vertrouwen meer in mij had.”

Iets wat Duizer bevestigd: “Ik heb gezegd dat ik hem zo niet meer kon vertrouwen. ‘Wat is de volgende actie?’ Maar hij en de andere bestuursleden tilden veel minder zwaar aan deze actie. Laat staan dat ze er consequenties aan verbonden voor Ansems. Voor mij voelde het als een dolk in mijn rug. Ik heb toen ook aangegeven dat ik me dan zou beraden op mijn positie.”

Communicatiefout
De dingen waar Ansems op doelt als hij het heeft over de bij hem opgetreden frustratie liggen vooral in de sfeer van agenda’s. Kees Ansems: “Ik zou tot 1 november op vakantie zijn en we hadden een bestuursvergadering gepland staan op 7 november. Dan zou ik dus ruim op tijd terug zijn. Maar tijdens mijn afwezigheid is de vergadering verzet naar 31 oktober. Verder was de geplande ledenvergadering van 14 november verzet naar 24 november. Beide zonder dat ik daar van op de hoogte ben gesteld. Ik heb toen in de ledenvergadering gesneerd: ‘officieel weet ik niet dat er nu ledenvergadering zou zijn en daarom beantwoord ik vragen van de leden op dit moment wel, maar niet van de bestuursleden, want die ik  zou ik op 7 november hebben kunnen toelichten.’ Nogmaals, dat had ik niet moeten doen. Dat bleek uiteindelijk ook een communicatiefout te zijn geweest en daarmee was voor mij de kous af. Om daar nu een vertrouwensbreuk van te maken?”

Transparantie
Volgens Duizer is er meer aan de hand. “Ik wilde geldstromen transparanter maken, maar werd daarin tegengewerkt. Zo vond men in Brakel het al jaren normaal dat de penningmeester, zonder dat er mensen bij waren geweest om mee te tellen, de inhoud van de kassa mee naar huis nam. Dat moet je niet eens willen, vind ik. Al is het maar om de schijn ver van je te houden.”

Ansems reageert emotioneel: “Dat is absoluut onjuist! Sinds Duizer hier voorzitter is hebben we het zo ingesteld dat de kantinebeheerder het geld altijd telt in het bijzijn van een bestuurslid. Dat is dus helemaal niet meer aan de orde. Hij haalt er nu zaken bij die inmiddels al lang geregeld zijn.”

Technische zaken
Ook op het technische vlak was er bij Duizer irritatie over de manier waarop daar  in Brakel mee werd omgegaan. “Er was geen bestuurslid met de portefeuille technische zaken en dus nam de penningmeester dat al jaren waar. Dat vond ik niet kunnen. Dus ging ik dat zelf doen.”
Volgens Ansems is ook dat niet waar. “Maurice Haubrich deed de technische zaken, maar omdat hij ook speler van ons eerste elftal is, lieten we hem niet beslissen over zijn eigen trainer. We besloten dus als bestuur gezamenlijk of we verder wilden met een trainer en dan deed ik inderdaad de gesprekken over de arbeidsvoorwaarden.”

Een weg terug lijkt er niet meer. Duizer: “Nee, ik heb uitgesproken dat ik hem niet meer kon vertrouwen. Als er dan niets veranderd aan hoe ik het zie, dan komt dat ook niet terug.”

Boos
Zowel Ansems als Duizer hoopt dat de club de winnaar wordt. Met een ruziënd bestuur gaat dat zeker niet lukken. De bedoeling was om gisteravond een nieuwe voorzitter te kiezen, maar omdat Duizer mocht beargumenteren waarom hij opstapte en de commotie die daarna ontstond niet het meest ideale klimaat was om een nieuwe voorzitter te kiezen, werd besloten dit even uit te stellen.
Ansems: “Oud-voorzitter Peter Boerop wilde de club helpen door zich beschikbaar te stellen om weer voorzitter te worden. Maar dat leverde wel zoveel kritiek op dat die op een gegeven moment boos werd en zijn kandidatuur introk.”

Anton Kuijntjes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44