Voorzitter Rijswijkse Boys: vier à vijf jaar overbruggen

Nieuws 184 keer gelezen

RIJSWIJK - “Vanwege een te smalle selectie hebben wij spelers van buitenaf nodig om minimaal in de aantrekkelijke derde klasse te blijven. Niet meer en niet minder.” Dat zegt voorzitter Kees Bouman van Rijswijkse Boys.

Met John Wijnbelt (Schelluinen) haalde derdeklasser Rijswijkse Boys al de vierde nieuwe speler binnen. Eerder werden Hans de Jong (Schelluinen), Patrick Sas (VVGZ) en Ayhan Uslu (Raptim) vastgelegd. De buitenwereld fronst de wenkbrauwen. In de sociale media viert het sarcasme hoogtij. “Van het laatste lig ik niet wakker”, vertelt Rijswijkse Boys-voorzitter Kees Bouman. “We hebben bewust die keuze gemaakt. We doen het ook liever niet, maar de situatie dwingt ons. Ons grote probleem is de smalle selectie. Wij hebben geen jeugd. Het hoogste elftal is het D-team. En met alle respect voor de vierde klasse: we willen daar liever niet naar terug. Wij zoeken daarom naar spelers om minimaal in de derde klasse te blijven.”

Klein
“Dat de omgeving er met gemengde gevoelens naar kijkt, snap ik. Maar er wordt vergeten dat we één van de kleinste voetbalclubs in de regio zijn. De mogelijkheden om uit een goed tweede elftal of uit A-Junioren te putten, hebben wij niet. Iedereen gaat er van uit dat wij betalen. Dat is niet zo. De spelers van buitenaf krijgen alleen de toegestane kilometervergoeding. Achter elke nieuwe speler schuilt een verhaal. De ene speler valt bij zijn club buiten de boot, de ander heeft het niet naar zijn zin. Wij haken er op in. Wijnbelt en Uslu hebben een verleden. Maar Wijnbelt heeft het in het laatste jaar goed gedaan. En Uslu is aanbevolen door onze oude trainer Murat Tatli. Wij hebben alle vertrouwen in het tweetal.”

Rooms
“Wilco van Oord is een goed voorbeeld. Wij zijn met hem gaan praten toen hij bij Almkerk met een blessure afhaakte. Hij had gehoord dat bij onze vereniging de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Zo is het balletje gaan rollen. Buiten de club om wordt er ook veel voor de selectie georganiseerd. Overigens moeten andere clubs niet roomser zijn dan de paus, want onze spelers worden ook door hen benaderd. Ik bedoel maar.”

Derdeklasser blijven is dus de drijfveer bij Rijswijkse Boys. Bouman: “Aan het einde van dit seizoen vallen er van de huidige selectie in totaal zes spelers af: Johan en Dick Wind (naar Woudrichem), Arno Grandia (lager elftal) en Marco Strik (buitenland). André Groeneveld en Michael Nesselaar zijn door een zware blessure al afgevallen. We zouden dan nog negen spelers over houden. Dus moesten en moeten we, willen we onze doelstelling vasthouden, weer spelers halen. Simpel.”

Fusie
Bouman denkt dat er nog vier tot vijf jaar overbrugd moet worden. “Er is lang niets in Rijswijk bijgebouwd. Daardoor geen aanwas van jeugd. Gelukkig is daar verandering in gekomen met de nieuwbouwwijk De Bijl. Nu komt er weer jeugd bij. Maar het duurt nog even voor we echt daaruit kunnen putten.”

“Onze eigen spelers in de selectie staan pal achter de keuze die de club heeft gemaakt. Zij vinden het prima dat er nieuwe spelers bijkomen om zo lekker te kunnen voetballen en minimaal derdeklasser te blijven.”

Een fusie met Giessen zou de situatie op termijn kunnen veranderen. Bouman:  “Klopt. Beide verenigingen hebben zich positief uitgelaten over een samengaan. De gemeente kan een aardig ruggensteuntje geven door een geschikte locatie te vinden. Dan wordt de situatie allemaal anders.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44