Ruim vier ton extra voor Nieuw-Lekkerland

Nieuws 6 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - “Het is slikken of stikken”, zo vatte raadslid Leo Veth (VVD) het gevoel van de Nieuw-Lekkerlandse gemeenteraad donderdag samen. “Dit is een koude douche.” De raadsleden gingen akkoord met een extra krediet van ruim vier ton voor het nieuwe sportcomplex voor voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland.

Eerder werd nog uitgegaan van een tekort van 325.000 euro, in plaats van de 438,274 euro waarom het college nu vroeg. De aanleg van de sportvelden werd onder andere duurder vanwege de aanwezigheid van natuur. Op grond van de Flora- en Faunawet en/of Natuurbeschermingswet moest Nieuw-Lekkerland natuur compenseren en bijzondere padden en voorntjes redden die leven op de plek van de nieuwe velden.

Ook ging veel geld naar onderzoeks- en adviseringskosten. In december 2010 moest de raad door alle tegenvallers ook al extra geld beschikbaar stellen. Toen ging het om ruim vijf ton.

Er kan nóg meer tegen gaan zitten: de gemeente is al lange tijd in gesprek met de Belastingdienst over btw die over de werkzaamheden moet worden betaald. Het gaat om ruim vijf ton. Diverse raadsleden stelden daarover vragen. Wethouder André Hoogendoorn probeerde hen gerust te stellen. “Op die btw hebben we inmiddels meer zicht. De verwachting van de controller is dat risico’s van een btw-claim zeer beperkt zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden