WNC neemt afscheid van Marcel van Helmond

Nieuws 9 keer gelezen

WAARDENBURG - WNC heeft dinsdag kenbaar gemaakt na dit seizoen afscheid te nemen van hoofdtrainer Marcel van Helmond. De 45-jarige ex-prof zal de Waardenburgers dan na vier seizoenen gaan verlaten.

Van Helmond promoveerde in zijn tweede jaar naar de 2e klasse. Nadat de club zich vorig seizoen eenvoudig handhaafde in de 2e klasse F, pakte de attractieve ploeg dit jaar de titel in de eerste periode. De mannen van Van Helmond zijn daarnaast nog volop in de strijd om de titel en promotie naar de eerste klasse.

Moeilijke beslissing
WNC-voorzitter Lamy van der Vliet sprak van een moeilijke beslissing. “In december hadden we ons eerste gesprek en toen hebben we afgesproken dat we elkaar de vrijheid gaven om na te denken”,  licht Van der Vliet toe. “Wat Marcel voor deze club heeft betekend is goed en dat blijf ook staan. Wij horen vaak dat we de best voetballende ploeg in de 2e klasse zijn. Dat is een compliment voor de spelers, maar zeker ook voor de trainer.”

Toch bleven er twijfels bij het bestuur van WNC. “Als we verlengen bestaat de kans dat het volgend seizoen na drie maanden niet meer blijkt te werken, zeker als we in de tweede klasse blijven. Doordat die twijfels niet weggingen, hebben we besloten een nieuwe trainer te zoeken.”

Nog niet klaar
Van Helmond zelf denkt niet dat er problemen zouden ontstaan tussen hem en de spelersgroep. “Die problemen zijn er nu ook niet, dus waarom over een paar maanden wel?”, vraagt de Brabander zich af. “Ik had hier nog wel door gewild. Ik heb het gevoel dat ik hier nog niet klaar ben. Er zit nog voldoende rek in deze leuke groep.”

Toch bekent de oefenmeester dat hij ook zijn ambities heeft. Hij was in beeld om komend seizoen trainer te worden van hoofdklasser Achilles Veen. “Zij kwamen er echter uit met hun eerste kandidaat, waardoor het nooit echt serieus is geweest. Ik had daar wel graag aan de slag gewild, maar daarna heb ik niet verder gezocht naar een andere club, maar me op WNC gericht. Daar krijg ik nu de rekening voor gepresenteerd. Hopelijk komt er nog een mooie, ambitieuze club op mijn pad. Het liefst een hoofd- of eersteklasser. Ik heb in ieder geval niet voor niets mijn ‘Oefenmeester I’ gehaald. Ik wil niet een jaar stil zitten.”

Aanvallend en attractief
WNC gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De Waardenburgers hebben nog niemand op het oog. “Absoluut niet zelfs”, benadrukt Van der Vliet. “Ik ben erg benieuwd wat er op ons af komt. Wij willen graag de lijn van de laatste jaren doortrekken. Dat betekent een trainer die aanvallend en attractief voetbal wil spelen.”  

Net als Van der Vliet kijkt ook Van Helmond terug op een mooie tijd. “WNC is een mooie club en ik heb er een goede tijd gehad. Hopelijk kan ik afscheid nemen met een mooi cadeau in de vorm van een promotie of zelfs een titel. Uiteraard is dat goed voor mijn CV, maar het zou ook mooi zijn om de club iets terug te geven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden