Mulders: 'Buizert juiste persoon voor sv Meerkerk'

Algemeen 3 keer gelezen

MEERKERK - Bert Buizert is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zaterdagtweedeklasser sv Meerkerk en is daarmee de opvolger van de naar hoofdklasser LRC Leerdam vertrekkende Marcel van Steenis.

Bij sv Meerkerk krijgt Buizert, volgens de plaatselijke beleidsbepalers, te maken met een enthousiaste groep spelers. Een spelersgroep die qua leeftijd een goede balans kent. Buizert krijgt de opdracht mee daar waar mogelijk eigen jeugd in te passen in de hoofdmacht, met als doel het plaatselijke karakter van de vereniging te behouden.

“Want we investeren niet voor niets veel in onze jeugdopleiding”, legt sv Meerkerk-voorzitter Nico Mulders uit. “Een C-junior moet met het idee voetballen dat hij ooit voor 500 toeschouwers in Meerkerk 1 kan spelen. Wat is er mooier dan Jantje uit de Irenestraat of Pietje uit de Margrietstraat in het eerste elftal? Natuurlijk respecteren wij dat er soms eentje vertrekt of dat iemand zich spontaan als lid aanmeldt. Maar uitgangspunt is het werken met eigen spelers.”

De huidige oefenmeester van eersteklasser Alblasserdam is volgens Mulders daarvoor de aangewezen persoon. “Na het bekendmaken van het vertrek van Marcel, door ons tijdens de nieuwjaarsreceptie bespoedigd, zijn er spontaan bijna twintig sollicitanten gekomen. Unaniem is vanuit bestuur, technische commissie en spelersraad voor Bert gekozen. Hij heeft op niveau gevoetbald en getraind. Verder oogt hij heel rustig, maar er zit voldoende pit in om van Meerkerk een standvastige tweedeklasser te maken, met mogelijk een uitstapje omhoog."

De in Alblasserdam geboren en getogen 44-jarige Bert Buizert speelde betaald voetbal bij onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Als hoofdtrainer had hij Alblasserdam (twee keer) en Streefkerk onder zijn hoede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden