Bekeravontuur Stedoco ten einde

Nieuws 13 keer gelezen

Tegen Hoofdklasser Nuenen was Stedoco zaterdag niet opgewassen. Maar vriend en vijand waren het er na afloop over eens dat de mannen van trainer Cees Lagendijk zeker niet van de mat waren gespeeld. Bij vlagen werd heel verdienstelijk tegengas gegeven.   

“Sterker nog”, meende de oefenmeester, “er was een aantal fases waarbij we volop druk durfden zetten. Hadden we toen de aansluittreffer gemaakt dan kun je zó maar vleugels krijgen en gebeurt er iets moois. Maar aan de andere kant, Nuenen had gewoon een supergoed elftal. Het was voor ons sowieso een zeer nuttig potje. We moesten vol aan de bak. Konden geen moment verzwakken. Jammer dat die kopbal van Chris Boom er niet in ging. Meteen daarop viel aan de andere kant de 0-3.”
Hoe het ook zij, voor Lagendijk en zijn mannen was dit bekerduel toch een heerlijk toetje in de winterstop. Daar kon geen oefenwedstrijd tegenop.
Nuenen, dat tot aan dit treffen de bekerwedstrijden met een veredeld tweede team had gespeeld, kwam op volle oorlogssterkte naar Hoornaar. Dat betekende bijvoorbeeld dat Stedoco de strijd aan moest binden tegen elf Brabanders waarvan er zomaar acht of negen aan betaald voetbal hebben geroken. Na uitstapjes naar Eindhoven en vooral Helmond Sport waren ze weer teruggekeerd op het oude nest.
De eerste twintig minuten ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. Eigenlijk kwam die eerste treffer in de twintigste minuut wat onverwacht uit de lucht vallen. Een goed mee opgekomen Koen Bots plaatste een hoge voorzet die terug voor het doel werd gekopt waar Rick Wijnen de bal het laatste tikje kon geven. Amper twee minuten later leek voor Stedoco de wedstrijd gespeeld toen Roel de Kruyk de watervlugge Joep van Maasakkers net binnen de zestien tackelde. Mark Werts mocht het vanaf elf meter gaan uitvoeren. Maar hij schoot tegen de paal. Overigens was de ook nu weer sterk keepende Raymon den Haan wél gestrekt naar de goed hoek gedoken.

In deel twee schakelde Nuenen, op zoek naar de tweede treffer, een tandje bij. Met name de backs kwamen nu vaker mee op en de scoringskansen werden talrijker. Na elf minuten viel die nummer twee. Andermaal op naam van Rick Wijnen.
Stedoco bleef echter goed partij geven en de kopbal van Boom uit een voorzet van Pascal van Delden had meer verdiend. Men ging druk zetten maar dat gaf Nuenen wel de kans om snel te counteren en op die manier viel de derde treffer door Patric Philippart.
Meteen daarna een snelle Stedoco aanval via Tuncay Arslan, de altijd zwoegende Roel de Kruijk en invaller Rick Bons die de eer mocht redden, 1-3.

Ed van Tuijl     
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 6 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 6 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 14 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 15 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44