SVW trein net te laat op gang in doelpuntrijk oefenduel

Nieuws 3 keer gelezen

In een doelpuntrijke oefenwedstrijd tegen het technisch sterke Heukelum, komt SVW net te laat op gang om het nog spannend te maken. Na een 1-4 achterstand komt SVW in de slotfase nog wel terug via twee prachtige doelpunten, maar verliest het wel met 3-4. Nadat eerste doelman Geoffrey van de Boor in de warming-up een blessure aan zijn hand heeft opgelopen, start SVW met verdediger Kor Damen op doel. Damen doet het goed en weet, in samenwerking met de SVW-defensie, bijna een helft lang zijn doel schoon te houden.

De streepjes starten sterk aan het oefenduel en komen in de 13e minuut aan de leiding als Tugay Tursucu een goede aanval weet af te ronden, 1-0. Vlak voor rust komt Heukelum op 1-1 via een goal van aanvoerder Sil van Putten. In de blessuretijd wordt het zelfs 1-2, als Ijaouane, die in de zaal tijdens de Poort 6 Champions Cup prachtige acties liet zien, de bal met de hand meeneemt en 1-2 mag aantekenen. De zwak leidende arbitrage ziet het niet en keurt de goal goed.

Na rust staat doelman Rowan Sanders op doel bij SVW. In de fase vlak na rust dreigt Heukelum over SVW heen te wandelen, als Joell Papilaja 1-3 scoort en even later Sil van Putten zelfs voor 1-4 mag zorgen. Toch richt SVW zich nog één keer op. In de slotminuten is het eerst Tayfun Yaman, die een voorzet vanaf links ineens op de slof neemt en de bal richting verre bovenhoek ziet wegdraaien, 2-4. De mooiste goal van de middag. En de koek is nog niet op, want in de 90e minuut schiet Bennie Boeijink een vrije trap vanaf randje zestien meter heerlijk binnen, 3-4.

Aanstaande dinsdagavond oefent SVW thuis tegen Herovina om 19.30 uur.