Topfavoriet Unitas pakt de Cup

Nieuws 23 keer gelezen

GORINCHEM - Topfavoriet Unitas is niet bezweken onder de druk. Het team van Leon Elands pakte zaterdagavond de Poort6 Champions Cup door met 5-2 te winnen van titelverdediger Sliedrecht.

Na acht minuten opende Christiaan Perrier de score en weer acht minuten later tekende Yoesef Pyla, de vervanger van de een avond eerder geblesseerd geraakte Zeki Laaiti, de 2-0 aan. Luciano van Harlingen bracht de spanning halverwege de tweede helft terug, maar de Sliedrechtse vreugde was van bijzonder korte duur. Perrier en captain Boukrouche zetten Unitas op 4-1. 'Boukie' bewaarde het mooist voor het laatst. Hij zette Unitas op magistrale wijze, met een technisch buitengewoon fraai doelpunt, op 5-1. Stefan van Dam maakte er vlak voor tijd nog 5-2 van.

Dubbel
De topscorer (15 goals) en beste speler van het toernooi Christian Perrier was dolblij na afloop. “Ik had niet verwacht dat ik topscorer en beste speler van het toernooi zou worden. Alleen John Wijnbelt heeft ooit die dubbele titel gewonnen. Maar de toernooiwinst stond bij mij bovenaan”, aldus Perrier, die in de belangstelling staat van zaalvoetbaltopdivisionist De Hommel uit Den Bosch. “Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Heukelum in de voorronde heb ik in het kleedlokaal even mijn mond gehouden. Toen iedereen stil was, heb ik gezegd dat we zo goed kunnen voetballen, omdat we dat tenslotte elke vrijdagavond laten zien. Vanaf oktober zijn we er al mee bezig. Wie is er wel bij, wie op vakantie? Wat doe jij? Tegen Heukelum was de concentratie weg en gingen we, op achterstand, van grote afstand schieten. Dat moest anders. Vanavond tegen Sliedrecht hebben we echt laten zien hoe goed we kunnen spelen. Gelukkig, de cup is terug in Gorcum. Daar waar 'ie hoort.”

Scherp
De naar vierdeklasser Woudrichem vertrekkende coach Leon Elands genoot ook met volle teugen. “We waren zo scherp en zo gefocust op het winnen van dit toernooi. Alleen tegen Heukelum ontbrak inderdaad die scherpte en toen we ook nog achterkwamen, raakten we in paniek. Maar het zijn volwassen gasten, die hebben zichzelf onder leiding van Mohamed Boukrouche, Christiaan Perrier en Tommie Kant weer op scherp gezet.”

Angelo Perini (GJS) werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden