Marcel van Steenis nu wel naar LRC Leerdam

Nieuws 29 keer gelezen

LEERDAM/MEERKERK – Op de valreep verandert sv Meerkerk-trainer Marcel van Steenis van club. Met ingang van het nieuwe seizoen staat Van Steenis als trainer voor de selectie van zaterdaghoofdklasser LRC Leerdam.

“Voor mij ook verrassend, want in principe had ik voor de Kerstdagen met Meerkerk een afspraak gemaakt voor een derde seizoen. Wel met een slag om de arm. Want mocht er zich voor de nieuwjaarsreceptie van 7 januari een hoofdklasser bij mij melden, dan had ik de ruimte om eventueel aan het einde van het seizoen weg te gaan”, aldus Van Steenis. En zo geschiedde. Op oudejaarsavond nam LRC Leerdam contact met hem op en na een drukke week van onderhandelen, zette de 44-jarige ex-voetballer van MVV’58 afgelopen vrijdagavond een handtekening onder een tweejarig contract.
“Toen ik mijn jawoord gaf richting Meerkerk, hield ik wel rekening met een mogelijke overstap naar LRC. Men heeft namelijk al twee keer eerder geprobeerd mij vast te leggen. De eerste keer had ik niet de benodige papieren en twee jaar geleden kozen ze voor Ruud Heus”, vertelt de inwoner van Meteren.

Geduld
LRC had ook Frans van Wijk (Achilles Veen) en Marinus Dijkhuizen (Montfoort) op het oog. Uiteindelijk viel de keuze op Marcel van Steenis.
“Er is veel werk te doen. De laatste jaren loopt het niet goed bij LRC. Men wil een omslag maken. Meer spelers uit de eigen gelederen en uit de regio. Juist daarom heeft men voor mij gekozen. Ik kom uit de buurt en ben een bouwer. In ieder geval geen trainer die tien of elf nieuwe spelers haalt. Daarom ga ik eerst binnen de club zoeken naar geschikte spelers. Mochten we die niet kunnen vinden, dan kunnen we alsnog spelers halen. Je moet spelers aan een club binden en ze ook de tijd gunnen dat stapje hoger bij LRC aan te kunnen. De club moet ook geduld hebben. Als technische staf gaan we daar de nodige energie insteken. Ook de jeugdafdeling moet op een hoger niveau gaan spelen, zeker als je een stabiele hoofdklasser wilt blijven.”

Periodetitel
Van Steenis krijgt het druk de komende maanden. “Ik zou er eigenlijk tijd bij moeten hebben, maar met mijn vierdaagse werkweek moet het lukken. Uiteraard houdt ook Meerkerk mijn aandacht. Een fantastische vereniging, waar men trots op moet zijn. Bij elke vereniging heb ik nog een prijs gehaald en ook met Meerkerk wil ik dat doen. De komende wedstrijden tegen Pellikaan en SV Capelle zijn cruciaal voor het winnen van de tweede periodetitel. Als dat lukt, kijken we verder en richten we het vizier op promotie”, besluit een ambitieuze Van Steenis, die blij is met de eventuele terugkeer van de eerder gestopte Guus Vreeswijk.

Van Steenis moest vanwege een herniaoperatie op 28-jarige leeftijd stoppen als speler van MVV’58 en werd vervolgens trainer van de reserves van RKDVC uit Drunen. Op 29-jarige begon hij als hoofdtrainer bij Tricht. Na vier jaar vertrok hij naar SC Everstein. Na Theole en sv Meerkerk wordt LRC Leerdam zijn vijfde vereniging als hoofdtrainer. “Over tien jaar wil ik trainer zijn in de Topklasse, daar ligt mijn einddoel.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 12 uur geleden