Unitas en Sliedrecht naar finale PCC

Nieuws 61 keer gelezen

GORINCHEM - Titelverdediger Unitas en Sliedrecht, die vooraf al tot de grootste kanshebbers werden gerekend, hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van het vijftiende zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup.

De eerste halve finale tussen Sliedrecht en Schelluinen was een thriller van grote klasse, een kwalitatief geweldige wedstrijd. De titelverdediger nam al snel de leiding, maar kreeg daarna geen centimeter ruimte meer van de blauwhemden, die verdiend op gelijke hoogte kwamen. In de tweede helft moest Schelluinen opnieuw in de achtervolging. Dat deed het voortreffelijk, met doelman Mo Sharif als grote uitblinker. Vlak voor tijd kogelde John Wijnbelt met zijn tweede van de avond de 2-2 binnen. Een verlenging volgens het 'golden goal principe' was noodzakelijk. Hierin kreeg John Wijnbelt geel voor hands, waarbij er geen sprake leek van een opzettelijke handsbal. De kaart wekte dan ook de nodige woede op bij Schelluinen. Eerder in het duel had overigens ook Luciano van Harlingen (Sliedrecht) een betwistbare gele kaart gekregen. Uitgerekend toen de ondertalsituatie erop zat, in de laatste minuut van de verlenging, schoot Antony Malawauw titelverdediger Sliedrecht naar de finale (3-2).
Na het laatste fluitsignaal liepen de emoties hoog op bij Schelluinen en kregen Fitim Meha en coach Tutu N'Donna rood. Het is niet uitgesloten dat maatregelen genomen zullen worden tegen de tweedeklasser. De organisatie beraadt zich hierop, zo liet voorzitter Kees van Willigen reeds doorschemeren. Een smet op een prachtig duel. Doelpunten Sliedrecht: Antony Malawauw (2x) en Niels Bot. Doelpunten Schelluinen: John Wijnbelt (2x).

Maatje te groot
Topfavoriet Unitas was in de andere halve finale een maatje te groot voor het dappere Sleeuwijk, dat zich uitstekend verweerde en het toernooi met opgeheven hoofd kon verlaten (5-2). Grote man aan de kant van Unitas was topscorer Christiaan Perrier. Precies vijf jaar na zijn driedubbele beenbreuk in de toernooifinale nam hij vier van de vijf treffers voor zijn rekening. Ook toernooivrijwilliger Patrick Zwart scoorde voor Unitas. A-junior Tim Saaman tekende voor beide Sleeuwijk-goals.

Programma finaleavond zaterdag 7 januari:
19.00 uur, GJS D1-Sliedrecht D1
19.45 uur, Unitas B1-Kozakken Boys B1
21.00 uur, Sliedrecht-Unitas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden