Hans Odijk (LRC): 'Volle tribunes maken indruk'

Nieuws 8 keer gelezen

GORINCHEM - "Bijzonder jammer", reageerde Hans Odijk op de uitschakeling van LRC Leerdam in het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup.

LRC was individueel de betere ploeg, maar moest het afleggen tegen een collectief sterk spelend Sliedrecht. Na een 1-1 ruststand kwamen de Leerdammers via Marek Verweij, na een blunder van de Sliedrechtse goalie, op voorsprong. De wedstrijd ging gelijk op. Weer nam LRC de leiding, maar na de gelijkmaker van Sliedrecht vonniste ex-LRC-er Luciano van Harlingen twee minuten voor het officiële eindsignaal het vonnis. LRC verliet met opgeheven hoofd het strijdtoneel.
“Bijzonder jammer” reageerde zaaldebutant Hans Odijk kort na de uitschakeling. “We waren gelijkwaardig. Maar de cijfers liegen niet. Tijdens de manmeersituaties hadden we er meer uit moeten halen. Al met al een mooi toernooi, waarvoor ik best zenuwachtig was. Het mag natuurlijk geen excuus zijn, maar die volle tribunes maakten wel indruk.” Het was voor de van FC den Bosch komende aanvaller zijn eerste Champions Cup. Dat gold ook voor Rupertho Dorethea (ex-RVVH) en Soufiane Aouragh (voorheen FC Dordrecht).

Hoop
De ervaren assistent-coach Jaap van Hattem was teleurgesteld. “We zijn naar het toernooi gekomen met de doelstelling om de eerste seizoenshelft op het veld te verwerken. In de poulewedstrijden, met lekker voetballen, is dat gelukt. De grote overwinning van Meerkerk op Streefkerk (9-0 – TS) was een fikse tegenvaller. We hadden gehoopt Sliedrecht te ontlopen. Toch één van de sterkste ploegen in deze zaal. Dat is vanavond wel gebleken. Het was een open potje zaalvoetbal en de gelukkigste heeft misschien wel gewonnen”, glimlachte Van Hattem zuinigjes. “Want Arno van Noord zat in de slotseconden heel dichtbij de gelijkmaker.”
Toch zag Van Hattem ook lichtpuntjes. “Onderling hebben we het goed naar ons zin gehad en gaan we met een positieve instelling de tweede seizoenshelft op het veld in. Iedereen is fit en dat geeft hoop voor de herstart op 21 januari tegen Excelsior Maassluis.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden