Sleeuwijk verrassend naar halve finale PCC

Nieuws 24 keer gelezen

GORINCHEM - Sleeuwijk is de meest verrassende halve finalist in het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. De Brabanders elimineerden sv Meerkerk donderdagavond met 4-2.

De eerste kwartfinale, die tussen titelverdediger Sliedrecht en hoofdklasser LRC Leerdam, was een herhaling van de finale van vorig jaar. Toen won Sliedrecht en nu weer. Dat gebeurde in een boeiend duel, dat eigenlijk te vroeg in het toernooi op het programma kwam. LRC was individueel beter, maar Sliedrecht heeft een hecht en ijzersterk collectief. Bij de stand 3-3 kreeg LRC een man meer, maar maakte daar door slordig spel geen gebruik van. Vervolgens maakte oud-LRC'er Luciano van Harlingen, koud terug van de strafbank, twee minuten voor tijd de winnende Sliedrechtse goal (4-3). Roy Leeuwestein vond het net tweemaal, evenals Leerdammer Marek Verweij.

Boos
In de wedstrijd tussen Unitas en GJS stonden vrijwel louter zaalvoetballers binnen de lijnen. Dat was te zien ook, hoewel de spanning rap wegebde nadat Unitas op 2-0 was gekomen. Het krachtsverschil was te groot. GJS probeerde het wel, maar de Dalemse inspanningen konden Unitas niet verontrusten (3-0). Doelpuntenmakers Unitas: Mohammed Boukrouche, Christiaan Perrier en Zeki Laahti.
Schelluinen heeft nog geen tegenstand(er) van betekenis gehad. Dat wordt vrijdag in de halve finales anders, want dan doemt Unitas op. De A-jeugd van Kozakken Boys -de hoofdmacht zit in Spanje voor een trainingskamp- was geen partij voor Schelluinen: 6-1. John Wijnbelt was tweemaal trefzeker. Overigens verliet Michael Kooijman boos de zaal omdat hij naar zijn mening te weinig speeltijd kreeg. Het is nog maar de vraag of hij er in de halve finale bij zal zijn bij Scheluinen.

Meelevend publiek
Met een vanuit beide kampen fel meelevend publiek maakten sv Meerkerk en Sleeuwijk er een spektakelstuk van. Underdog Sleeuwijk won verdiend: 4-2. Josbert Wemmenhove, op het veld spelend in het zesde elftal, maakte opnieuw indruk als gangmaker van de Brabanders. Hij ontpopt zich dit toernooi als een zaalvoetballer pur sang. A-junior Tim Saaman pakte aan de kant van Sleeuwijk ook zijn goaltje weer mee.

Programma halve finales vrijdagavond 6 januari
18.30 uur, VVAC D1 - GJS D1
19.00 uur, Sliedrecht D1 - Arkel D1
19.30 uur, GJS B1 - Unitas B1
20.15 uur, Kozakken Boys B1 - Hardinxveld B1
21.00 uur, Sliedrecht - Schelluinen
22.15 uur, Unitas - Sleeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden