Jan Kroos ziet John den Dunnen als opvolger

Nieuws 19 keer gelezen

PAPENDRECHT - Voetbalvereniging Drechtstreek en trainer  Jan Kroos nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van elkaar. “Daar waren we het snel over eens”, zegt de oefenmeester. “Vier jaar is genoeg. Voor de club en ook voor mij.”

Onder leiding van Jan Kroos slaagde Drechtstreek er in zich te ontwikkelen tot een zaterdagtweedeklasser met promotiepotentie. De Hardinxvelder slaagde er bovendien in om een aantal jonge spelers met succes in te bouwen. “Ik heb hier altijd fantastisch kunnen werken”, stelt hij. “Maar ik besef ook dat er een houdbaarheidsdatum aan een trainer kleeft. Drechtstreek is toe aan een nieuwe trainer, maar omgekeerd geldt hetzelfde. Ik zoek ook een nieuwe uitdaging. Dat gevoel is gebaseerd op mijn ervaring dat veel dingen die ik hier doe in de loop van de tijd tot een soort ‘automatisme’ verworden zijn. Het is allemaal prima werkbaar hoor, maar je moet gaan oppassen dat de prikkel niet verdwijnt. Dus is het goed om straks te vertrekken. De enige twee die me dat overigens niet in dank zullen afnemen zijn mijn broers Kees en Leen. Zij hebben zich de voorbije seizoenen ontwikkeld tot enthousiaste supporters van Drechtstreek en balen dat ik straks afscheid neem.”
Over de vraag wie hem zou moeten opvolgen als hoofdtrainer van Drechtstreek is Jan Kroos duidelijk: “Ik zou het logisch vinden wanneer de clubleiding John den Dunnen doorschuift. John is dit seizoen mijn assistent en dat doet 'ie uitstekend. Hij ziet het spelletje goed en heeft absoluut de kwaliteiten om het van me over te nemen. Daarnaast beschikt hij over het TC 2-diploma, over ruime ervaring in het betaalde voetbal en is hij een echt clubicoon. De keuze zou wat mij betreft niet moeilijk zijn. Hoe het bestuur van Drechtstreek daarover denkt? Dat zou je ze moeten vragen.”

Sollicitaties
“Wij zijn uiteraard heel blij met de aanwezigheid van John den Dunnen in de technische staf”, reageert Drechtstreek-voorzitter Joop Zwager. “Maar het is zeker niet zo dat we hem al komend seizoen in de rol van hoofdtrainer plaatsen. Als bestuur denken we dat het beter is als John eerst nog een paar seizoenen rijpt. Daarna kijken we verder. Het mag dus duidelijk zijn dat we komend seizoen wederom met een hoofdtrainer van buitenaf gaan werken. Nu het nieuws bekend is dat Jan Kroos gaat vertrekken, zal er ongetwijfeld een stroom aan sollicitaties komen.”
De nieuwe hoofdtrainer moet overigens wel instemmen met een bijzonder takenpakket, dat dicht aanschurkt tegen dat van een technisch manager. “De nieuwe trainer moet ook betrokken zijn bij het tweede en derde elftal, alsmede A1”, zegt Zwager. “Op het gebied van veldtraining is het de bedoeling dat John den Dunnen daarvan een groot deel voor zijn rekening gaat nemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 52 minuten geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00