Huwelijk Veen-Frans van Wijk loopt op de klippen

Nieuws 156 keer gelezen

VEEN – Voetbaltrainer Frans van Wijk en Achilles Veen. Het leek een mooi huwelijk voor lange tijd. Maar aan het einde van dit voetbalseizoen scheiden verrassend de wegen.

Maandag maakte Van Wijk zijn besluit kenbaar. Hij vertrekt en gaat op zoek naar een andere uitdaging. Van Wijk kan zich in Veen niet langer vinden in het te voeren beleid rondom het eerste team voor de toekomst. “Onze visies lopen daarover te sterk uiteen”, legt de Wijk en Aalburgse oefenmeester zijn beslissing uit. “Als de andere partij een andere mening toegedaan is, dan moet je daar over nadenken en bij jezelf te rade gaan of je door wilt gaan. Ik heb de beslissing genomen te vertrekken. Soms lopen bepaalde dingen totaal anders dan je verwacht.”

Het Achilles Veen-bestuur wilde woensdag pas op het toekomstig afscheid reageren. “We zitten inderdaad niet op één lijn”, vertelt Achilles Veen-voorzitter Janthijs de Fijter desgevraagd. “We hebben een aantal gesprekken gevoerd. Heel jammer. We waren graag met Frans nog een poos doorgegaan. Helaas een kort huwelijk. Maar beter een kort en goed huwelijk dan een lange en slechte verbintenis”, vervolgt De Fijter.

Kwaliteitsinjectie
Beide partijen willen niet in concreetheid hun meningsverschillen ventileren. Duidelijk is wel dat een verschil van mening over een kwaliteitsinjectie om zo tot een stabiele hoofdklasser te kunnen komen, de bottleneck is.
“Ik ga daar allemaal niet specifiek op in. Dat is niet voor de krant. Ook wij streven naar een stabiele hoofdklasser”, stelt De Fijter. De Fijter wil alleen maar lof richting Van Wijk strooien. “Frans heeft bij ons geweldig gepresteerd. Het is een geweldige trainer. Hij heeft een goede groep bij elkaar gezocht. Ik kan hem alleen maar complimenteren. Hij heeft veel voor Achilles betekend.”

Hoe de toekomst er nu verder op het technische vlak bij Achilles uit gaat zien, vergt tijd hoewel er allerlei namen in de social media worden genoemd. “Allemaal nonsens”, zegt De Fijter. “We gaan rustig op zoek naar een opvolger.”

Afwachten
Ook Frans van Wijk wacht rustig af hoe zijn toekomst er als trainer uit gaat zien. “Ik heb niets achter de hand. Ik kijk wel hoe het gaat lopen en wat ik op mijn weg tegenkom”, antwoordt de Wijk en Aalburger. Een job in het zaterdagvoetbal heeft zijn voorkeur. “Het niveau maakt me ook nog niet zoveel uit”, vult hij aan. Voordat Van Wijk twee seizoenen terug in dienst trad bij Achilles Veen, was hij twee seizoenen werkzaam bij derdeklasser SSC’55. Daarvoor was hij oefenmeester van Roda Boys/Bommelerwaard en Almkerk.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 1 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 1 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 2 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 5 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 7 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 7 uur geleden