Topper voor De Zwerver

Nieuws 62 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Of er zaterdag 17 december kan worden ingehaald? Dat staat gezien de weersverwachtingen nog allerminst vast. Volg zaterdagmorgen @RVoetbal voor de actuele berichtgeving hierover.

In de Alblasserwaard krijgt hoofdklasser Nieuw-Lekkerland het op de negende plaats staande Achilles Veen op bezoek. Een overwinning zou de formatie van Van Bijsterveld weer enig perspectief geven en met een wat beter gevoel de winterstop doen ingaan. Of het zover komt? De uitschakeling in de RTV Rijnmond Cup door tweedeklasser Drechtstreek zal het toch al broze Lekkerlandse zelfvertrouwen in elk geval geen goed hebben gedaan.
Eersteklasser De Zwerver speelt op De Schans de topper tegen VVGZ. De eerste seizoenshelft kan voor de Kinderdijkers al niet meer stuk, maar een nieuwe zege zou maken dat De Zwerver zich de status van titelkandidaat mag aanmeten.
Het gelijkspel tegen koploper WNC biedt tweedeklasser Schelluinen wellicht houvast voor verder herstel. Dat is nodig ook, want de ranglijstpositie is allerminst florissant. In de derby tegen Hardinxveld liggen er normaal gesproken kansen voor Schelluinen.

Tweede periode
Derdeklasser Streefkerk kan degradatie nauwelijks meer ontlopen, maar in de derby tegen De Alblas staat hoe dan ook de sportieve eer op het spel. Logisch dat het zeventien punten meer tellende De Alblas als favoriet aan de aftrap verschijnt.

4D-koploper VVAC heeft nog wat goed te maken tegen Papendrecht. Maar in Ottoland weten ze ook dat Papendrecht in potentie misschien wel de beste ploeg van de afdeling heeft. 't Gaat erom spannen op De Put, want de bezoekers strijden voor hun laatste (kampioenskans). Peursum mikt op de tweede periode en op een hoge eindnotering. Daarom moet er gewonnen worden van streekgenoot HSSC'61. Toch zal dat niet eenvoudig worden op Het Plein, denken wij. Wat betreft Arkel (uit bij Brakel) en Noordeloos (uit bij SVS'65) rekenen wij op drie punten. Dat zal voor Lekvogels tegen ODS een stuk lastiger worden, al wisten de Lexmonders in de heenwedstrijd voor een mooie uitschieter te zorgen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 1 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 19 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 19 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33