G-jeugdvoetbal Kozakken Boys telt al zes spelers

Nieuws 21 keer gelezen

 WERKENDAM - De eerste training van het G-jeugdvoetbalteam van Kozakken Boys wordt op donderdag 12 januari gehouden.

Donderdag was er bij Kozakken Boys een bijeenkomst voor ouders en belangstellenden over het op te zetten G-jeugdvoetbal bij de club. En inmiddels hebben zich al zes kinderen aangemeld. “Dat is natuurlijk nog te weinig voor een team, maar we vinden het niet zo erg. Dan kunnen wij ook even wennen.”
John van den Berg van Kozakken Boys vertelt dat de aangemelde kinderen in leeftijd variËren tussen de zeven en zeventien jaar en zijn afkomstig uit de hele gemeente Werkendam. “Gezien het leeftijdsverschil gaan we in twee groepen trainen.”

De Werkendamse club is de eerste in de regio die met een G-jeugdvoetbalteam van start gaat. “De bedoeling is dat we eerst eens gaan trainen. En daarna zullen we oefenwedstrijdjes gaan spelen. Daarvoor is bijvoorbeeld al contact gelegd met Sparta’30, die ook G-voetbal hebben, maar dan voor senioren.”
Het nieuwe team van Kozakken Boys kan beschikken over drie trainers, van wie er een in het laatste jaar van een zorgopleiding zit. “Dat voelde voor ouders erg goed. Duidelijk is namelijk dat hij kan inspelen op het niveau van de groep. Overigens hebben de andere twee vrijwilligers ervaring met het trainen van kleine kinderen. En waarschijnlijk gaan ze alledrie de opleiding voor G-trainer volgen.”

Kinderen uit de hele regio zijn welkom bij G-jeugdvoetbal in Werkendam. Meer informatie: 06-51352988.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden