Raoul Nijst opgestapt vanwege reacties supporters

Algemeen 268 keer gelezen

WOUDRICHEM - Raoul Nijst is opgestapt vanwege de reacties van supporters tijdens de wedstrijd Woudrichem-Zuilichem. De voorzitter van de Woudrichemse club zou door toeschouwers uitgescholden zijn, toen hij in veld in kwam om het akkefietje met een wisselspeler van Woudrichem en de grensrechter van Zuilichem te sussen.

Dat is Nijst te ver gegaan, zegt Wim Schaap, secretaris van Woudrichem. "Hij is onheus bejegend en hij vindt dat onacceptabel. Dat heeft hij dinsdag aan het bestuur laten weten." Woudrichem moet dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. "Het zou kunnen dat maandag tijdens de algemene ledenvergadering iemand wordt voorgedragen. Zo niet, dan hebben we als bestuur nog even de tijd om iemand te vinden, want de termijn van Nijst loopt pas in oktober 2012 af. Omdat dit alles op zo'n korte termijn gebeurt, hebben we ook nog geen naam van een interim-voorzitter."
Het bestuur vindt het jammer dat de preses per direct is opgestapt. "Raoul verzette veel werk voor de club en daarvoor heeft hij niet altijd evenveel waardering gekregen", aldus Schaap.

Raoul Nijst was zelf vrijdag niet voor een reactie bereikbaar.


Beroep
Michael Nijst, de zoon van de opgestapte voorzitter, traint sinds donderdag weer mee met het tweede. Na de wedstrijd tegen Zuilichem was ook hij uit de gratie bij Woudrichem, maar hij sluit na een gesprek met trainer Hans van Gameren en assistent André van Vugt - die overigens als hoofdtrainer op de bank zat tegen Zuilichem - weer aan bij de selectie.

Vanwege de wedstrijd, die met nog 23 minuten op de klok gestaakt werd, heeft zowel Woudrichem als Zuilichem van de KNVB een punt in mindering gekregen en beide een boete van 50 euro. "Daar gaan wij hoogstwaarschijnlijk tegen in beroep", laat Schaap weten. De secretaris verwacht dat de wedstrijd in januari uitgespeeld wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden