Sparta'30-GVV'63 in voorlaatste minuut gestaakt

Algemeen 316 keer gelezen

ANDEL - Bij een 2-2 tussenstand werd het duel tussen Sparta’30 en GVV’63 in de voorlaatste minuut gestaakt. Dat terwijl de mannen uit Gameren net van de scheidsrechter mochten aanleggen vanaf elf meter.

“We kregen al eerder een strafschop voor duw- en trekwerk bij een hoekschop”, legde trainer John Laponder uit. “Vlak voor tijd ontstond er eenzelfde situatie waarvoor de bal opnieuw op de stip ging, waarna Sparta’30 demonstratief van het veld stapte. Aan ons heeft het dus in ieder geval niet gelegen. Ik kan wel begrip opbrengen voor hun reactie.” J
an Vermeer werd tot tweemaal toe in zijn rug gestompt en de scheidsrechter reageerde resoluut. Hij gaf de betreffende speler uit Andel rood en deze protesteerde volgens Laponder niet. Hij liep direct het veld af. Zijn team volgde hem, waarna de leidsman besloot tot een staking. “Toen we wilden kijken of we nog door zouden gaan, stond hij al te douchen”, zei Laponder. “Ik ben benieuwd wat de KNVB met deze situatie doet. We speelden uitermate slecht, maar als we in de korte  tijd die nog te gaan is de strafschop af weten te ronden kunnen we toch nog winnen. Na die minuut speeltijd komt er hooguit nog drie minuten aan blessuretijd bij.”
Zoals Laponder zei, voetbalde GVV ’63 niet goed. Het was zelfs de slechtste wedstrijd uit het seizoen. Na twintig minuten kwam Sparta’30 dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. “Nadat Timon Hazenwinkel kort daarop de gelijkmaker scoorde, hoopte ik dat ze wakker zouden worden.” Dat was niet het geval. In de tweede helft namen de gastheren opnieuw de leiding. Met een strafschop trok Lennart van de Werken de stand weer gelijk. De wedstrijd was verder niet om aan te gluren, met veel lange en doelloze ballen, en kende vervolgens dus ook nog een ongewis einde.

(redactie Bommelerwaard)

ANDEL - Sparta’30 zit in de hoek waar de klappen vallen. Zeker na de gebeurtenissen zaterdag. “Dit kan ons zelfs wel eens het derdeklasserschap gaan kosten. We staan er op de ranglijst toch al niet florissant voor”, vreesde men in Andel de nasleep van de gebeurtenissen.

De wedstrijd Sparta’30 tegen GVV’63 haalde namelijk het einde niet. Verantwoordelijk was scheidsrechter C. Onink. De leidsman gaf terwijl de klok al op 90 minuten stond tot verbazing van de Andelaren nog een tweede strafschop aan de gasten uit Gameren. Arnic Smits zou een speler van GVV’63 een por of een duw hebben gegeven. Bij Sparta’30 raakten de spelers over hun toeren. Zeker toen Smits in het gebakkelei ook nog eens de rode kaart kreeg. Vervolgens liepen de Spartanen naar de kleedkamer evenals de leidsman, die de kluts kwijt leek. De leidsman uit het Gelderse Rijswijk, die vijf keer geel in de wedstrijd had uitgedeeld aan Andelse kant, hervatte de wedstrijd niet meer en staakte het duel bij de stand 2-2. In de wedstrijd zelf was GVV’63 voor de rust de betere ploeg. Toch kwam Sparta’30 op 1-0. Anrico Visser zette de bal voor en Remco van Noorloos schoot de bal hard tegen het net. Lang konden de Spartanen niet van de voorsprong genieten. De vrijstaande Timon Hazewinkel wist zonder moeite keeper Robin van Wijk te passeren (1-1). Na de pauze kwam Sparta’30 agressiever uit de kleedkamer. Het leverde de 2-1 op voor de Andelaren. De doorgebroken Jan de Fijter werd neergelegd. Scheidsrechter Onink trok slechts geel voor Nick Ekelmans. De vrije trap van Jacky Sonneveld werd door Arne van Noorloos binnen geknikt. In de 78e minuut lag scheidsrechter C. Onink de bal na een corner echter op de stip. Lennart v/d Werken verzilverde het buitenkansje voor GVV’63 vanaf de stip voor de 2-2. Wat open staat is dat de toegekende tweede strafschop voor GVV’63 nog genomen moet worden.

(redactie Land van Heusden & Altena)

* De technische omissie dat gestaakte wedstrijden niet onder de reguliere wedstrijdverslagen kunnen worden geplaatst, is helaas nog niet verholpen. Hier wordt aan gewerkt. Vandaar dat we beide verslagen als nieuwsbericht meenemen.