‘Derby leeft in Veen meer dan in Werkendam’

Nieuws 186 keer gelezen

VEEN - Er is al weken naar toe geleefd. Zaterdag is het zover. Dan staan in de hoofdklasse B Achilles Veen en Kozakken Boys tegenover elkaar.

Pascal Ippel kijkt er best naar uit: in het shirt van Achilles Veen tegen zijn oude club spelen. “Ik heb al eens eerder tegen ‘de club’ gespeeld, toen ik nog bij Roda Boys/Bommelerwaard voetbalde.” Voor Pascal is het bijzonder in het kwadraat. Hij is Werkendammer in hart en nieren en werd bij de Kozakken als voetballer gevormd. Maar voor meer huidige Achilles Veen-spelers is spelen tegen Kozakken Boys in dubbel opzicht iets aparts. Frans van den Steenhoven, Sezer Sulun, Dennis Verhoef en Nabil Bouchlal hulden zich in het verleden ook een aantal jaren in het Boys-shirt. Paul Soethout, nu elftalleider bij Achilles Veen, speelde voor Kozakken Boys. Maar Pascal Ippel is een verhaal apart. Na zijn tijd bij Roda Boys, waar hij op 18-jarige leeftijd naar toe verkaste en zeer succesvol was, keerde hij vier seizoenen geleden terug op het oude nest in Werkendam. Voormalig voorzitter Barend Damen wilde alle Werkendammers die elders speelden graag terug op De Zwaaier. Ippel was er eentje van. Helaas pakte de hernieuwde kennismaking niet uit zoals Ippel had gehoopt. “Ik kwam er met een afgescheurde kruisband. Ik moest eerst revalideren. Dan is het lastig om je oude niveau weer te kunnen halen. Ik heb het jammer genoeg in de wedstrijden daar niet kunnen laten zien. Mijn contract werd ook niet verlengd”, blikt de medewerker van Damen Shipyards terug op zijn tweede termijn op De Zwaaier.

Basisplaats?
Achilles Veen klopte vervolgens aan en de nu 27-jarige Werkendammer hapte toe. Met gelijk een kampioenschap in de eerste klasse C als eerste wapenfeit. Ippel hoopt, misschien tegen beter weten in, op een basisplaats komende zaterdag. Dit seizoen verloopt op dat vlak voor hem nog niet naar wens. Trainer Frans van Wijk koos in de meeste gevallen voor andere namen in de beginopstelling. “Ik ga er ook voor zaterdag niet van uit dat ik in de basis begin. De trainer vindt me daar schijnbaar niet goed genoeg voor. Het ligt natuurlijk ook gedeeltelijk aan mezelf. Het is een combinatie van. Ik zou me graag in een reeks wedstrijden willen bewijzen. Dat lijkt me eerlijker.”
Ippel is ondanks dat hij niet wekelijks in de basis mag beginnen gelukkig in Veen. “We hebben een fantastische spelersgroep. Een echte vriendengroep waar je op zaterdagavond de kroeg mee in duikt. Ik heb het uitstekend naar mijn zin, alleen het gemis aan speeltijd knaagt aan me.”

Stabiel
Het wordt dus de tweede keer dat Ippel tegen Kozakken Boys speelt. De vorige keer speelde Ippeltje met Roda Boys er tegen voor de Amstel Cup. “We verloren met 3-0 en daardoor werd PSV voor Kozakken Boys destijds de volgende bekeropponent.”
Wat wordt het resultaat zaterdag? Ippel: “Kozakken Boys wint in de competitie de laatste tijd toch vrij gemakkelijk zijn wedstrijden. En staat niet voor niets op de tweede plaats. Een goede voorhoede, maar niet alleen de voorhoede scoort. Het is een vrij stabiele ploeg. Het zal een lastige kluif voor ons worden. Wij moeten het hebben van hard werken, Ik denk dat wij vooraf met een gelijkspel tevreden mogen zijn.”

De derby leeft in Veen meer dan in Werkendam, weet Ippel. “Wij hebben ook de meeste jongens die uit de buurt komen. En vooral de vrijwilligers houdt de wedstrijd bezig.”
Of hij ooit nog terug keert in het Werkendamse voetbal ? “Natuurlijk ligt een gedeelte van mijn hart bij Kozakken Boys”, zegt Ippel, die op termijn in Woudrichem gaat wonen. “Maar als ik er ooit terugkeer zal het waarschijnlijk in een lager elftal zijn. Lekker dan met vrienden spelen. Je zult mij bij wijze van spreken over tien jaar niet tierend langs de lijn zien staan. Het zit nou ook weer niet zo vreselijk diep als biveel andere Werkendammers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden