NOAD’32 buigt in verlenging voor SVW

Nieuws 84 keer gelezen

SLEEUWIJK - Het bleef zaterdag lang spannend in de beslissingswedstrijd voor de eerste periodetitel in de derde klasse D tussen SVW en NOAD’32.

Bij de Wijk en Aalburgers werd John van Bergeijk node gemist. De 31-jarige spits kampt met een spierblessure en is waarschijnlijk tot na de winterstop uitgeschakeld. Nu moest Carlo Riedijk alleen opboksen tegen de hechte verdediging van SVW. Bovendien miste NOAD’32 zonder Van Bergeijk een mannetje om de bal vast te houden voorin. Het spel golfde negentig minuten op en neer zonder dat er veel kansen vielen te noteren. Het Gorcumse SVW kwam wel al vroeg in de wedstrijd op 1-0. Dat gebeurde na een afgeslagen aanval van de Wijk en Aalburgers en een snelle counter. Toefik El Anghar gaf de bal aan de vrije Tugay Tursucu, die oog in oog met keeper Arjan Poelstra de bal beheerst in het net schoof. Het duurde tot het half uur voordat NOAD’32 iets dreigends liet zien. Het schot van Peter van Helden werd door keeper Geoffrey v/d Boor over de lat getikt. Toch kwamen de Wijk en Aalburgers tegen de rust op 1-1. Dat gebeurde na balverlies achterin bij SVW. Carlo Riedijk kon alleen op keeper Van der Boor af, die de bal uit het net kon halen.

Ook na de pauze bleven beide ploegen proberen om de laatste linie te doorboren. De verdedigingen stonden echter als een huis. NOAD’32 had wel de pech dat de lustig met gele kaarten strooiende arbiter Dirk-Geert van Herk een tweede gele en dus rode kaart gaf aan Mark Bouman. De Wijk en Aalburgers knokten echter als leeuwen om met tien man overeind te blijven. Dat lukte tot de negentig minuten vol waren. In de verlenging maakte SVW uiteindelijk het verschil. Weer was een uitval het omslagpunt. Michiel Bultena scoorde de 2-1. Daarna probeerde NOAD’32 het nog wel, maar echt gevaarlijk werden de Wijk en Aalburgers niet meer. SVW profiteerde nog een keer van de vallende ruimte met de 3-1 door Tugay Tursucu. Daarmee was de eerste periodetitel voor de Gorcummers, die tevens de ranglijst aanvoeren in de derde klasse D.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33