Cruciale duels voor Lekkerland en Papendrecht

Nieuws 20 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Het seizoen is nog niet eens halverwege en nú al staaT er een aantal degradatiekrakers op het programma. Zo krijgt Nieuw-Lekkerland komende zaterdag een cruciaal thuisduel voor de kiezen tegen LRC Leerdam. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel drie punten (zeven om vier). Om kans te maken aan het eind van de rit via de nacompetitie degradatie te ontlopen, zal Nieuw-Lekkerland moeten winnen van de Leerdammers.

Ook Papendrecht-zondag wacht een dergelijk duel. De nummer 14 van de eerste klasse B gaat op bezoek bij het één positie hoger geklasseerde HVV. Als Papendrecht ook dit duel verliest, dan resteert nog maar heel weinig hoop op lijsbehoud.

Hoe anders staat de vlag er voor bij De Zwerver. Tien duels gespeeld, twintig punten en slechts zeven tegentreffers; trainer Ron Tempelaar haalt vooralsnog het maximale uit zijn manschappen. Komende zaterdag wacht de Kinderdijkers een zware kluif: de uitwedstrijd tegen Oranje Wit. Misschien wel het best voetballende elftal van de eerste klasse C. We zijn benieuwd hoe het Tempelaar-team het er in Dordt vanaf gaat brengen.
Alblasserdam kan goede zaken doen wanneer het in eigen huis Zaamslag verslaat. In dat geval nemen de damdorpers flink afstand van de degradatiezone.

2F-koploper Drechtstreek krijgt middenmoter GJS op visite op sportpark Oostpolder. Met WNC in het kielzog kunnen de Papendrechters zich geen misstap veroorloven.

Revanche
In 3C wacht De Alblas na de teleurstellende 1-3 thuisnederlaag tegen Groot-Ammers een interessante gelegenheid om revanche op zichzelf te nemen. De brigade van Bart Toom neemt het buitenshuis op tegen Leerdam Sport’55, de nummer twee van de ranglijst. Als de Oud-Alblassers nog een rol van betekenis willen gaan spelen in de strijd om de titel, dan is duidelijk wat er zaterdag moet gebeuren….
Het in degradatiegevaar verkerende Streefkerk kan de borst nat maken. Men treft op verplaatsing lijstaanvoerder Tricht, een team dat na tien duels liefst 22 punten meer verzamelde dan de Strevelanders. Dat wordt dus een lastig middagje.

Papendrecht-zaterdag reist af naar Brakel. Aan een voorspeling wagen we ons niet, daarvoor presteert het team van trainer Dennis Zaal dit seizoen veel te wisselvallig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 22 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 23 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44