Alleen De Zwerver is nog ongeslagen

Nieuws 23 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Van de zeven regioteams uit de Alblasserwaard-West is er nog één zonder nederlaag en één zonder overwinning. We hebben het over respectievelijk De Zwerver en Papendrecht-zondag. Nieuw-Lekkerland kon afgelopen zaterdag van het ‘Papendrecht-lijstje’ worden geschrapt dankzij de 2-1 zege op Heerjansdam.

Of Nieuw-Lekkerland komende zaterdag zijn tweede competitiezege gaat binnenhalen, valt niet te verwachten. De ploeg van trainer Johan van Bijsterveld neemt het namelijk aan de kust op tegen hoofdklasse-titelkandidaat Scheveningen, niet bepaald een club waartegen de punten voor het oprapen liggen.
De Zwerver krijgt op De Schans te maken met collega-subtopper Sliedrecht, een goed team met veel voetballend vermogen. Laat De Zwerver daar nu óók over beschikken! Dat kan dus een lekkere pot voetbal opleveren en een fijne amusementswaarde. Alblasserdam werkt in Hoornaar een typisch middenmootduel af met Stedoco. Gezien de groeiende vorm van de Damdorpers durven wij in te zetten op een overwinning voor coach Bert Buizert en zijn mannen. Hoewel niet moet worden uitgevlakt dat ook Stedoco de opgaande lijn te pakken heeft.

Zieltogend
‘Noblesse oblige’, weten ze bij Drechtstreek. De aan de top van 2F teruggekeerde Papendrechters zullen daarom zaterdag moeten winnen bij het niet al te sterke GDC. Een klasse lager geldt datzelfde voor De Alblas, dat Groot-Ammers ontvangt. Streefkerk op zijn beurt hoopt thuis tegen nummer twee Leerdam Sport  een stuntje neer te zetten.
Het in de subtop teruggekeerde Papendrecht-zaterdag krijgt Peursum langs op Het Slobbengors. Het zou mooi zijn als de prima 1-4 overwinning op Arkel een prettig vervolg krijgt voor de Zaal-elf. Peursum moet echter wel tot de beter voetballende ploegen in 4D worden gerekend.

Papendrecht-zondag mag thuis tegen UVS proberen iets te doen aan zijn zieltogende staartploegstatus in de zondag-eerste klasse B.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden