Cees Lagendijk: 'Ik heb zelf mijn conclusies getrokken'

Nieuws 4 keer gelezen

HOORNAAR -  Op eigen initiatief heeft Cees Lagendijk besloten na, zoals hij zelf zegt, ruim vier fantastische seizoenen te stoppen als trainer van eersteklasser Stedoco.

Met Lagendijk een maand aan het roer, promoveerden de Alblasserwaarders in 2008 via de nacompetitie naar de tweede klasse. Inmiddels speelt Stedoco voor het tweede seizoen in de eerste klasse en doet de ploeg weer mee om de prijzen. Onlangs werd hoofdklasser Heerjansdam uitgeschakeld in het bekertoernooi en werd koploper Roda Boys in eigen huis overklast.
“Als we dit niveau kunnen vasthouden, dan halen we nog een heleboel punten. Zeker de eerstkomende vijf wedstrijden, met een relatief makkelijk programma”, blikt de 48-jarige Gorcumer vooruit, die aan het einde van het seizoen een prijsje niet uitsluit.

Haarscheurtjes
Over zijn vertrek: “Voor mij geen verrassing. Vorig jaar waren er al wrijvingen. Tijdens onze mindere periode zijn nieuwe, kleine haarscheurtjes ontstaan in de samenwerking tussen technische commissie, dagelijks bestuur en mijn persoon. Na verschillende gesprekken had ik niet het gevoel dat het de goede kant op ging. Ter voorkoming van grotere scheuren heb ik zelf mijn conclusies getrokken. Afwachten op de dingen die komen gaan, ligt niet in mijn karakter.”

Profielschets
Voorzitter Kid Schuijt van Stedoco is ook duidelijk. “Cees heeft zelf aangegeven niet verder te willen. Zijn beslissing respecteren wij, ook omdat wij het liefst maximaal drie jaar met een trainer werken. De komende week wordt een profielschets voor de nieuwe trainer opgesteld. We nemen de tijd en kijken welke kandidaten zich aandienen.”

En Lagendijk? “Ik ben bijna 50. Stoppen is een optie, maar als er een mooie club langskomt... Op zich een lastige beslissing, want vanaf mijn zesde jaar sta ik minstens drie keer per week op het veld. De eerste club heeft al gebeld, maar ik stap niet zomaar in een nieuw avontuur. Een goede organisatie is voorwaarde nummer één.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden