NOAD’32 en Wilhelmina’26 onderzoeken fusie

Nieuws 23 keer gelezen

WIJK EN AALBURG – NOAD’32 en Wilhelmina’26 zijn in gesprek om te zien of een fusie tot de mogelijkheden behoort.

Het idee om tot een eventuele samenvoeging te komen is mede ingegeven door het feit dat NOAD voor een grote investering staat. De roodbroeken moeten vanwege de groei de kleedaccommodatie fors uitbreiden. En Wilhelmina’26 verwacht binnen een paar jaar een extra veld nodig te hebben. Daarom zijn beide besturen concreet met de fusiebesprekingen begonnen, onderstrepen de voorzitters, Paul Bartels van NOAD’32 en Henk Treffers van Wilhelmina’26. “Het is nu of de komende twintig jaar niet meer”, stelt Treffers.

Of een totaal nieuw sportpark op een nieuwe locatie er in zit voor de eventuele fusieclub is de grote vraag. Wilhelmina zetelt op d’Ebbe en NOAD op Het Korenzand. Deze twee sportparken zijn vooralsnog niet als ruilmiddel in te zetten, zoals bij Achilles Veen gebeurt. “Maar onze eerste keus is een nieuw sportpark op een nieuwe locatie”, stellen beide voorzitters. “Dat zou het ideale beeld zijn.”

Uit onderhoud met de gemeente lijkt die keuze echter financieel (nog) niet haalbaar. Daarom wordt er ook naar alternatieven gezocht. Een optie zou ook een geheel nieuw sportcomplex op d’Ebbe kunnen zijn. Voor een aantal leden van NOAD zal dat ongetwijfeld gevoelig liggen. “Inderdaad. Maar we maken er dan wel een totaal nieuwe club van. Met een nieuwe naam, nieuwe kleuren enzovoort”,stellen beide voorzitters. Uiteraard moeten de leden van beide clubs te zijner tijd er wel mee instemmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden