Derby Day in de Alblasserwaard

Nieuws 38 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Je hebt derby's en derby's. Zaterdag 5 november staan er in de Alblasserwaard twee hele echte op het programma. Noem het maar gerust klassiekers: Meerkerk-Ameide en Groot Ammers-Streefkerk. Regio-voetbal is erbij.

Voor hoofdklasser Nieuw-Lekkerland is het geen Derby Day, maar toch zeker wel D-Day. Willen de groenwitten nog iets van het seizoen maken en een afzink naar de 1e klasse niet nu al dichtbij brengen, dan móet er gewonnen worden van het nog puntloze Heerjansdam. Maar ja, bij Heerjansdam zullen ze hetzelfde zeggen. En dus wacht een boeiende confrontatie aan de Klipperstraat, waar normaal gesproken de vonken vanaf zullen vliegen.
Een klasse lager is De Zwerver op kousenvoeten naar de gedeelde tweede plaats geslopen. Zo beschouwd moet de uitbeurt bij degradatiekandidaat VVC'68 te doen zijn. Bij Stedoco zijn de tekenen van herstel overduidelijk. @RVoetbal rekent dan ook op drie punten bij Zaamslag.

Vertrouwen
En dan de Zederikse kraker in 2F tussen sv Meerkerk en Ameide. De geelzwarten hebben hun laatste drie wedstrijden niet kunnen winnen, maar doen nog altijd mee in de top van het klassement. Ameide tankte afgelopen zaterdag vertrouwen met een toch wel verrassende zege op SV Capelle. Maar ach, je kunt beschouwen wat je wilt, Meerkerk-Ameide blijft een wedstrijd die op zichzelf staat. Met de thuisclub, ondanks de absentie van Brian en Ruud Vink, als favoriet; dat dan weer wel.
Schelluinen is inmiddels in de onderste regionen terug te vinden. Een zege op streekgenoot GJS kan het tij zomaar doen keren. Ook op Scalune dus een pot voetbal met alles erop en eraan.

Staartclubs
In de 3e klasse C zijn de prestaties van Groot-Ammers en Streefkerk nog niet om over naar huis te schrijven. Beide Liesveldse elftallen behoren tot de staartclubs en dat zet extra druk op de toch altijd al beladen onderlinge derby. Een wedstrijd die lééft, zeker in Streefkerk. Gaat het thuisvoordeel de doorslag geven? Eén ding is zeker: bij een Ammerse overwinning haken de geelzwarten aan bij de middenmoot en gaat het voor Streefkerk een lang en zwaar seizoen worden.
De Alblas is, in tegenstelling tot tegenstander Herovina, aan een goede serie bezig. De formatie van Bart Toom zal in Herwijnen dan ook op drie punten gefocust zijn.

Nul
In de 4e klasse D steekt er dit seizoen geen enkele club bovenuit, waardoor de competitie een spannend verloop kent. Peursum is nog te wisselvallig, maar kan zich heus nog in de kopgroep gaan voegen. Bij winst op Lekvogels worden de Lexmonders alvast achterhaald. VVAC pakte dan wel de eerste periodetitel, maar achterover leunen is er niet bij. Ook tegen Dubbeldam zal het elftal van Cees van Bavel er weer moeten staan. Het jonge Arkel krijgt het toch wat tegenvallende Papendrecht op bezoek. Als de ploeg van Teus Jakobs opnieuw kan 'stunten', is Papendrecht toch echt voorlopig titelkandidaat af. Een driepunter is voor HSSC'61 alweer even geleden en dus moet dat zaterdag in Spijk maar gebeuren. Noordeloos hoopt bij Brakel de hatelijke nul weg te poetsen. Het groenzwarte spel is niet onaardig, nu de goals nog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden