Edin Curic en Schelluinen na dit seizoen uit elkaar

Nieuws 32 keer gelezen

SCHELLUINEN - De beschamende bekernederlaag tegen vierdeklasser Arkel was waarschijnlijk voor trainer Edin Curic en het bestuur van vv Schelluinen een versnelde aanleiding om te besluiten per 30 juni 2012 de samenwerking te beëindigen.

De Bosnische oefenmeester had in principe een dienstverband voor onbepaalde tijd en is bezig aan zijn vierde, nu blijkt laatste, seizoen bij de blauwwitten. “In een positief en correct gesprek kwamen we samen tot de conclusie dat onze ambities te ver uiteen liggen. De eerste twee seizoenen waren goed. In het eerste jaar speelden we in de sterke eerste klasse van West II zelfs om de prijzen. Sommige jongens hebben zich goed ontwikkeld en progressie gemaakt. Jammer dat Schelluinen veel spelers liet vertrekken. Zonder voldoende eigen jeugd moest ik telkens opnieuw beginnen met het opbouwen van een team”, aldus Curic, die afgelopen mei met Schelluinen degradeerde uit de eerste klasse.

Mentaal
Dit seizoen zijn de prestaties in de tweede klasse bijzonder matig te noemen. Na vijf nederlagen bezet Schelluinen op dit moment de elfde positie op de ranglijst. “Voetbaltechnisch en tactisch schort er niets aan, maar op het mentale vlak wel. We spelen dominant op de helft van de tegenpartij, maar het verwerken van een tegendoelpunt is op dit moment het probleem. Maar we blijven hard werken en gaan dit seizoen goed afsluiten”, belooft een positieve Curic, die met zijn UEFA-PRO licentie en coach betaald voetbal op zoek gaat naar een nieuwe club.

Maand
Het bestuur van vv Schelluinen gaat op haar beurt op zoek naar een nieuwe oefenmeester. “De trainingen van Edin zijn fantastisch, maar op het veld zien we er te weinig van terug. Ook moeten we zo eerlijk zijn, dat zijn ambities niet passen bij die van ons. We willen minimaal op tweedeklasseniveau blijven acteren en zoeken een trainer die daarbij past. Niet overhaast, maar inmiddels hebben zich al kandidaten gemeld. We gaan een lijst aanleggen, alles op rijtje zetten en hopen over een maand de nieuwe trainer te benoemen”, aldus Schelluinen-voorzitter Jan de Bruijn.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 10 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 21 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45