Uitgeschakeld Schelluinen blameert zich in Arkel

Nieuws 33 keer gelezen

ARKEL - Vierdeklasser Arkel heeft voor een ware bekerstunt gezorgd door het twee klassen hoger spelende Schelluinen met 4-1 terug naar sportpark Scalune te sturen. Na de 0-1 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor de tweedeklasser. Maar na de Arkelse gelijkmaker en het wegsturen van maar liefst twee spelers en twee grensrechters speelde Schelluinen een verloren wedstrijd. Arkel won dik verdiend met 4-1.

“De grootste aanfluiting ooit”, brieste Schelluinen-voorzitter Jan de Bruijn na afloop. “Dit kan toch niet? We draaien slecht in de competitie en dan moet je juist in een bekerwedstrijd tegen een lager spelend Arkel proberen wedstrijdritme op te doen.  Ook een ideale gelegenheid om je elftal te testen. Niet dus. Onze trainer liet zes basisspelers thuis, waaronder John Wijnbelt, Jaimy Bakkenes, Wouter Jetses en Bart van den Bosch. Zij trainden met het tweede elftal. Hij zal er wel een reden voor hebben, maar het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Aanstaande donderdag gaan we maar eens praten met trainer Curic. Ook omdat hij gedurende de wedstrijd niet ingreep. Deze nederlaag dreunt door, dat is zeker.”
In een gelijkopgaande strijd had Hassib Amanzada de wedstrijd overigens al in de eerste helft in het slot kunnen gooien. Na de 0-1 van Gerco Nijhof, passeerde Schelluinens topscorer net voor rust vier tegenstanders. Amanzada had een vrije schietkans, maar besloot een volgende tegenstander op te zoeken en strandde.

Snelheid
“Te veel ploegen onderschatten ons, ook Schelluinen. Want wie laat nu de helft van zijn basisspelers thuis?”, aldus een verbaasde Arkel-trainer Teus Jakobs na de fraaie bekerwinst. “In de rust had het inderdaad 0-2 kunnen zijn, maar ook 3-1 voor ons. We lieten elkaar lekker voetballen en mijn spelers genoten van de vrijheid op het middenveld. Bovendien zijn mijn jonge jongens razendsnel, in ieder geval een stuk sneller dan een aantal Schelluinse spelers.”
Gelijk had Jakobs. Tien minuten na de helftwisseling snelde Stefan Roubos richting de gelijkmaker. Arkel ging steeds vrijer spelen. Halverwege de tweede helft zette Schelluinen-rechtsback Danny Muilwijk op het gladde veld een sliding te laat in op Marcel Kwint. Scheidsrechter Van Herk uit Groot-Ammers strafte mogelijk iets te zwaar en toonde de ongelukkige Muilwijk de rode kaart. De rapen waren gaar. Grensrechter Willem Jan van der Ark en diens vervanger Adrie Marijnissen kregen direct rood na commentaar op de leiding. Tot overmaat van ramp kreeg veldspeler Michael Kooijman, na ook opmerkingen op de leiding, zijn tweede gele kaart en dus ook rood.

Na een korte, noodzakelijke, pauze van tien minuten, pakten de elf van Arkel de draad in de resterende twintig minuten direct op. Robin Vogel zette zijn ploeg op voorsprong en niet veel later scoorde Stefan Roubos op volle snelheid 3-1 en 4-1.

Na afloop was er tot overmaat van Schelluinse ramp ook nog direct rood voor Gerco Nijhof wegens cynisch commentaar op de leiding.