Ameide wil blijvertje worden in tweede klasse

Nieuws 31 keer gelezen

AMEIDE - Voor Ameide is de opdracht voor komend seizoen even simpel als duidelijk. Laatste man Joost van den Berg omschrijft het kort en krachtig: “Onze eerste doelstelling is handhaven. Het is schitterend dat we nu tweedeklasser zijn. Dat mogen we niet meteen weer uit handen geven.” 

Dat  trainer Jan Verveer en zijn mannen daar een behoorlijke kluif aan zullen hebben, zal de 26-jarige magazijnmedewerker zeker niet ontkennen. “We kunnen bijvoorbeeld niet meer beschikken over Leroy Franken (blessure) en Aart-Jan de Wit (wereldreis). Dat is een behoorlijke aderlating. Maar je weet het nooit. Misschien hebben we niet al teveel blessureleed en draaien we weer net zo lekker als in het vorige seizoen.”

Nul
Op dat vorige seizoen willen ze in Termei nog graag terugkijken. Het fotoboek van de kampioenswedstrijd ligt ook in de Nieuwstraat zo voor het grijpen. Het succes had vooral te maken met een sublieme verdediging, die slechts een handvol tegentreffers incasseerde. Als laatste man had Van den Berg, die zich altijd weer goed weet op te stellen, daar een belangrijk aandeel in. “Het liep als een trein. We voelden elkaar blindelings aan. Maar vergeet niet dat we ook middenveldspelers hadden, zoals Robin Tamming, waar we de bal altijd aan kwijt konden. Wel mooi natuurlijk als je in twaalf wedstrijden de nul weet te houden.”

Dat zal in de tweede klasse niet lukken. Daar gaan de blauwwitten ook niet vanuit. Zoals Joost zegt: eerst een jaartje wennen. Daar waar mogelijk voor een stunt zorgen. Tegen Meerkerk of Schelluinen misschien. Dan zou het seizoen al niet meer stuk kunnen.
“Op dit moment heb ik nog niet echt inzicht waar we staan”, besluit Joost. “We beginnen thuis tegen GJS. Een mooie wedstrijd om mee te starten. Want juist in dit soort duels zullen we de punten moeten pakken.”   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 4 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 14 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan gisteren
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45