Floor Meijdam heeft vertrouwen in Rhelico-zaterdag

Nieuws 8 keer gelezen

RUMPT - De zaterdagtak van Rhelico begint in de 4e klasse E aan zijn derde seizoen. Verdediger en aanvoerder Floor Meijdam wil de onderste plaatsen achter zich laten.

Tot nu toe wil het nog niet echt vlotten met de resultaten van Rhelico. Floor Meijdam weet wel hoe dat komt: “Ik denk dat we vaak tè enthousiast zijn. Aanvallen lukt wel, maar de omschakeling moet echt beter. Door concentratieverlies hebben we wedstrijden vaak zelf uit handen gegeven.” Meijdam heeft echter goede hoop dat het dit seizoen beter zal gaan. “We hebben een scherpere groep en zijn meer gericht op het teambelang. Het besef is er nu dat het niet uitmaakt wie er scoort. De groep is ook breder geworden. Vorig seizoen waren we vaak afhankelijk van een twee, drie spelers. Dat is nu veel minder.”

Meijdam kwam zelf bij Rhelico terecht via trainer Mo Duzgun. “Ik heb hem bij Leerdam Sport leren kennen. Nadat ik mijn kruisband had afgescheurd, kon ik eigenlijk niet meer voetballen. Mo vroeg mij echter bij Rhelico te komen spelen en tot nu toe houdt mijn knie het prima”, aldus de 31-jarige Meijdam. De verschillen tussen zijn huidige ploeg en andere ploegen zijn echter groot. “Zoals het hier gaat, heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben eigenlijk vooral frivole spelers. Het is allemaal veel losser en er is minder discipline. Dat is leuk, maar het kan ook lastig zijn. Je moet er wel mee om kunnen gaan. Een ander voordeel van de bredere selectie is dat de trainer nu ook keuzes kan maken. Je moet dus beter je best doen om in het elftal te komen.” Komend seizoen zullen de resultaten in de beter zijn, daarvan is Meijdam overtuigd. “Met wat meer oog voor de organisatie en meer concentratie, moet een plek bij de eerste acht mogelijk zijn.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33