‘Liever een spannende pot voetbal dan 37-0’

Nieuws 5 keer gelezen

OUD-ALBLAS - Tussen alle bekeruitslagen in het damesvoetbal viel er één wel heel erg op: De Alblas-Drechtstreek: 37-0!

“Ik denk niet dat ik ooit nog zo’n score ga meemaken, glimlacht De Alblas-trainer Remco Filippo.” We hebben wel eens een wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen, maar 37 keer scoren; nee, dat is volkomen uniek.”
Niet dus... Drie dagen eerder eindigde het damesduel tussen Tricht en ASV Arkel in dezelfde cijfers. Ook daar werd het 37-0.

Bij Drechtstreek tillen ze niet al te zwaar aan de verpletterende nederlaag. “Natuurlijk is zo’n score allesbehalve leuk, maar we wisten eigenlijk van tevoren al dat we dik zouden verliezen”, blikt rechtshalf Kelly Sieses terug op het treffen met De Alblas. “Onze ploeg is pas sinds januari bij elkaar en we hebben eigenlijk alleen nog maar getraind. Als je dan tegen een ervaren elftal als De Alblas moet voetballen, weet je dat je het moeilijk krijgt. Nou, dat is ook uitgekomen... We zijn ondanks het zware verlies niet ontmoedigd, hoor. De sfeer was ook na afloop prima.”

Remco Filippo kan het beamen. “Drechtstreek verdient absoluut een compliment voor de wijze waarop het team met de nederlaag is omgegaan. Er werd niet geschopt, niet gejankt of weet ik wat. En wat mijn elftal betreft: tja, die 37-0 is eigenlijk een monster zonder waarde. Ik zie liever een spannende pot voetbal dan zon walk over. Genoten heb ik dan ook niet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden