Altena wil stabiele tweedeklasser worden

Nieuws 10 keer gelezen

NIEUWENDIJK - Met een nieuw kunstgrasveld, een beleidsplan en een nieuwe voorzitter met de nodige bestuurlijke ervaring zit de voetbalclub Altena in de lift.

De interim-voorzitter van Altena is geen traditionele voetbalman; hij heeft de sport zelf nooit beoefend. Sterker nog: de roots van Ad Kragten liggen niet eens in Nieuwendijk, maar in Utrecht. Hoe word je dan toch preses van de plaatselijke voetbalclub? “Mijn vrouw komt oorspronkelijk uit Sleeuwijk en een jaar of zeven geleden zijn we in Nieuwendijk komen wonen. Mijn zoontje Stephan keept in de D1, vandaar mijn betrokkenheid bij Altena”, legt Kragten uit.

Hij mag zich overigens nog niet officieel voorzitter noemen. Sinds zijn voorganger Frans van der Stelt eerder dit jaar opstapte neemt Kragten de honneurs waar, maar pas als de ledenvergadering volgende maand instemt, is zijn benoeming definitief. En daar ziet het tot nu toe wel naar uit. “Uit een evaluatie blijkt dat het bestuur mij op prijs stelt. De voetbalkennis zit bij de club, ik heb vooral de bestuurlijke ervaring”, vertelt Kragten, die onder meer directeur is geweest bij de Dienst Justitile Inrichtingen (DJI).
Met een bestuurlijk zwaargewicht aan het roer liggen er voor Altena goede mogelijkheden om het recent opgestelde beleidsplan uit te voeren. De algemene doelstelling daarvan is om van de Nieuwendijkse club een stabiele tweedeklasser te maken. Kragten: “Dat betekent de spelersgroep bij elkaar zien te houden en stabiliteit met de huidige trainer Mari de Laat. Al is het tegenwoordig moeilijk opereren in het amateurvoetbal, want je weet dat er aan je spelers getrokken wordt door andere clubs.”

Jeugd
Daarom is de jeugd ook een belangrijk onderdeel van het algemeen beleidsplan. Zo komt de DSTA Voetbalschool van John de Jong naar Nieuwendijk voor tien voetballessen en is Altena van plan om jeugdtrainers beter op te leiden.” Al beseffen we wel dat zo’n KNVB-opleiding meer tijd en moeite van onze vrijwilligers kost. Het belangrijkste is echter een jeugdcoördinator, die het jeugdbeleid gaat stroomlijnen. Maar dat vergt wel weer een investering. De jeugdcommissie heeft inmiddels al wel het idee opgepakt om structureel activiteiten te gaan organiseren ten behoeve van de lokale jeugd, die overigens terecht kan op het nieuwe trapveldje op het terrein van de club.”

Een ander nieuw veld - het kunstgrasveld voor de hoofdtribune - is vrijdag in gebruik genomen. Altena zit wat dat betreft in de lift, vindt Kragten. “We willen onze positie in Nieuwendijk verbreden en daarbij willen we ook wat meer inspelen op de sportnota van de gemeente Werkendam.” Want een goede samenwerking met het gemeentebestuur is belangrijk, weet de Utrechtenaar, net als alle vrijwilligers die Altena het komende seizoen weer bij willen staan. ‘Ik wil iedereen die betrokken is bij de club ontzettend bedanken voor hun inzet’, sprak Kragten vrijdag dan ook bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden